Hangi animasyon filmi Time dergisinin 2007 de yayımladığı en iyi 25 korku filmi listesinde yer almaktadır?

Time Dergisine Göre Tüm Zamanların En İyi 25 Korku Filmi

En iyi 25 Korku Filmi

Cevap: Bambi

Time dergisi tüm zamanların en iyi 25 korku filmini seçti.

Psycho / 1960 Yıldız oyuncu Anthony Perkins, sessiz bir öğleden sonra geçirmenin imkansız olduğu bir motele bitişik eski bir evde yaşayan problemli Norman Bates'i canlandırıyor. Kuşkusuz bu problemli kişiliği, yolculuğu bu motelde dillere destan olmuş bir banyo sahnesiyle sona eren talihsiz Marion Crane'den (Janet Leigh) başka kimse daha iyi bilemeyecektir.

The Fly / 1986 Seth Brundle, karizmatik bir karakteri olan, hafif çılgın bir bilim adamıdır. Kadın gazeteci Veronica Quaife, maddenin teleportasyonu yani ışınlanma üzerinde çalışan bu genç dahiyi haber konusu yapmıştır. Genç kadın Brundle'ın ilk defa bir canlıyı ışınlamayı başardığı zafer anına şahit olur. Ancak ışınlanma modülüne Brundle ile birlikte girmiş olan küçücük bir sinek, herkesin gözünden kaçmıştır.Genç bilim adamı ve güzel gazeteci arasında gelişen duygusal yakınlaşma, kısa süre içinde Brundle'da gelişen ruhsal ve fiziksel farklılıklar tarafından gölgelenecektir. Brundle'ın moleküler yapısının bir sineğinkiyle birbirine karışmış olduğu anlaşıldığında, iki sevgilinin gözleri önünde gerçekleşen acı verici trasformasyon süreci, zamana karşı bir yarışa dönüşür.

Alien (Yaratık) / 1979 1980 yılında en iyi sanat yönetimi ve en iyi efekt dalında Akademi Ödülleri’ne aday olan film, efekt dalında bu ödüle layık görülmüştü.

Invasion of the Body Snatchers / 1956 Kaliforniya'nın küçük bir yerleşimi olan Santa Mira'nın sakinleri, bir süredir yakınlarının tuhaf davranışlar göstermesinden şikayetçidir. Doktor Miles Bennell olayı soğukkanlılıkla araştırmaya başlar. Mantıklı bir adam olan doktorun ilk başlardaki kuşkucu tavırları, kaçınılmaz gerçeğe yaklaştıkça yerini panik ve dehşete bırakır. Zira tüm işaretler, uzak bir gezegenden gelen bitkisel bir takım istilacıların, insanların vücutlarını yok ederek onların yerini almaya başladığını göstermektedir. Santa Miralıların çoğu uykudayken, uzaylı taklitleriyle değiştirilmektedirler. Üstelik artık uzaylılar çoğunlukta olduklarından, kimin gerçek kimin taklit olduğunu anlamanın mümkün olmadığı bir kaos başlamıştır. İnsanlık için hiç umut yoktur.

Nosferatu / 1922 Nosferatu, 1922 yılında Almanya'da çekilen, Alman dışavurumculuğu akımının başyapıtlarından biri sayılan ve korku sinemasının sayılı klasiklerinden olan bir korku filmidir.

Frankenstein / 1931 Boris Karloff pek çok kişinin bugüne kadar çekilmiş en iyi korku filmi olarak nitelendirdiği bu yapımda, beyaz ekranın en tanınan canavarını canlandırıyor.

Halloween (Cadılar Bayramı) / 1978 Cadılar Bayramı, 1978 tarihli ABD yapımı bağımsız korku filmidir. John Carpenter'ın Debra Hill ile birlikte yazdıp tek başına yönettiği filmin başrollerinde Donald Pleasence ve Jamie Lee Curtis vardır. Film, kurgusal bir ortabatı kasabası olan Haddonfield, Illinois'de geçer.

Peeping Tom / 1960 Çocukluğunda babası tarafından korkutulan ve bu korku dolu anları kameraya babası tarafından çekilen Mark(Karlheinz Böhm), zamanla psikolojik dengesini yitirir ve genç kadınları öldürmeye başlar. Onları öldürürken aynı zamanda ölüm sırasında yaşadıkları her anı da kamerasıyla kaydetmektedir. “Peeping Tom” olarak bilinen röntgencilik hastalığını beyazperdeye taşıyan ve gerilim türünün ilk örneklerinden sayılan bir yapım.

Trilogy of Terror / 1975 Yıldız Karen Black ,3 tuhaf korku hikayelerin hepsinde 4 farklı işkence rolünde oynadı.

The Phantom of the Opera (Operadaki Hayalet) / 1925 Paris Operası'nın başrol oyuncusu Carlotta bir hayaletin onu işi Christine adlı koro elemanına bırakması için tehdit ettiğini iddia ederek işi bırakır. Operadakiler buna inanmazken, Christine yüzünü maske ardına saklayan bu gizemli kişiyle tanışmıştır bile. Operanın yönetmeni Raoul ile birlikte olan Christine, hayaletin isteği üzerine ondan ayrılır. Hayalet ile sık sık yeraltında buluşan Christine, bu küçük sırrı tüm operadan saklarken, onu keşfetmeye başlamıştır. Sessiz olarak çekilen film, Gaston Leroux'un romanından uyarlanmış ve o yıllarda oldukça ses getirmişti.

Audition / 1999 Aoyama, 7 yıl önce karısını kaybetmiş ve o günden beri bir kadınla flört etmemiştir. Onun kederli yaşantısına bir kadının girmesi gerektiğine inanan tv yapımcısı arkadaşı, ilginç bir plan yapar. TV şovunun içinde bir bölüm yaparak, sözde oyuncu seçmeleri yapacak ve bu sayede Aoyama'ya uygun bir eş bulacaklardır. Başarısız ve komik pek çok aday sonrasında, Asami adlı çok çekici bir kadın çıkar karşılarına. Onun ideal eşi olacağına inanan Aoyama, kısa zamanda kadının geçmişi hakkında garip şeyler öğrenir. Genç kadın, unutulmayacak bir intikam peşindedir.

Who Killed Bambi, Güzel ve başarılı hemşire adayı Isabelle, stajyer olarak geldiği prestijli bir hastanede birtakım gizemli olaylar yaşandığını farkeder. Hastaların odalarından kaybolması üzerine Dr. Philipp ile birlikte muhtemel katili bulmak adına paranoyakça bir kedi fare oyununun içine dalarlar.

Jaws / 1975 Yüzüklerin Efendisi'ni yöneten Yeni Zelanda'lı yönetmen Peter Jackson'ın ülkesinde çektiği 3. uzun metrajlı filmi olan Braindead, komedi ve korku unsurlarını bir arada ve başarıyla barındırıyor

Braindead/Dead Alive / 1992 Yüzüklerin Efendisi'ni yöneten Yeni Zelanda'lı yönetmen Peter Jackson'ın ülkesinde çektiği 3. uzun metrajlı filmi olan Braindead, komedi ve korku unsurlarını bir arada ve başarıyla barındırıyor.

Thirst (Kan Arzusu) / 2009 Başarısızlığa uğrayan tıbbi bir deneye gönüllü katılanlardan sevilen ve işine bağlı bir rahip bir vampire dönüşür. Fiziksel ve psikolojik değişimi onu, kendi sıkıcı hayatından bezmiş ve hissizleşmiş bir çocukluk arkadaşının karısıyla bir ilişki yaşamaya götürür. Bir zamanların rahibi çaresizliğe ve ahlaki çöküntüye battıkça batar. İnsanlığından geriye kalanı korumaya çalışırken işler daha da kötüye gider...

The Texas Chain Saw Massacre / 1974 The Texas Chain Saw Massacre (Türkçesi: Teksas Elektrikli Testere Katliamı); Tobe Hooper'ın Kim Henkel ile birlikte yazıp tek başına yönettiği, 1974 tarihli, ABD yapımı bağımsız korku filmidir.

Paranormal Activity / 2007 Genç bir çift evlerinde garip bir gücün varlığından şüphelenmeye başlıyor ve evlerini kamera sistemiyle donatıyor. paranormal activity bu kameralara yansıyan görüntülerden oluşuyor.

Men Behind the Sun / 1988 II. Dünya Savaşı’nın sonlarına doğru Çin toprakları üzerine kurulan, askeri üs Filo 731′den isim alan film, burada gerçekleştirilen gizli deneyleri anlatıyor. Tutsak Çinliler ve bir miktar Rus, bu deneylerde canlı kobaylar olarak kullanılıyor.

Carrie (Günah Tohumu) / 1976 Stephen King'in ilk romanı olan Carrie 1976 yılında Brian De Palma yönetmenliğinde beyazperdeye uyarlanmıştır. Filmin senaryosu Lawrence D.Cohen tarafından yazılmış ve dönemin başarılı filmlrinden biri olmuştur.

Blood Feast / 1963 Mısırlı bir catering şirketi sahibi olan 'Fuad Ramses' kafayı mısırlı bir tanrıça olan İştar'ı hayata döndürmekle bozmuştur. Genç kadınları doğrayıp, fırınlayıp, standard bir catering operasyonu sırasında olan bitenden habersiz konuklara yedirdiğinde bu operasyonu tamamlayacağına inanmaktadır. Fuad Ramses'in bu işte en büyük sıkıntısı yeter miktarda kadın bulup onları doğramaktır ki peşindeki detektiflerin basiretsizliği ve kadın bolluğu nedeniyle bunda aslında pek de sıkıntı çekmeyecektir.

Freaks / 1932 Freaks, yönetmen ve yapımcılığını Tod Browning yaptığı, dağıtıcılığını ise Metro-Goldwyn-Mayer'in üstlendiği 1932 tarihli ABD yapımı korku filmi. Film, Tod Robbins'in 'Spurs' adlı 1923 tarihli kısa hikayesinden uyarlandı.

Night of the Living Dead (Yaşayan Ölülerin Gecesi) / 1968 Yaşayan Ölülerin Gecesi, George A. Romero tarafından yönetilen, 1968 ABD yapımı bağımsız siyah-beyaz korku filmi. Filmde, başkahramanlar Ben (Duane Jones) ve Barbara (Judith O'Dea) ile birlikte yedi kişinin, gizemli bir şekilde hayata dönen zombilerden kurtulmak üzere Pensilvanya'nın kırsal kesimindeki bir çiftlik evine sığınmaları ve burada hayatta kalmaya çalışmaları anlatılır.

The Exorcist (Şeytan) / 1973 Şeytan, William Friedkin'in yönettiği 1973 tarihli bir ABD yapımı filmdir.

Arrival of a Train at La Ciotat / 1896 Lumière kardeşlerin 1895 yılında çektikleri dünyanın ilk filmi. Söylentilere göre bu film ilk kez bir çadırda gösterilmiş ve filmdeki trenin istasyona girdiği sırada çadırdaki herkes birbirini ezerek kaçmıştır.

Diabolique (Şeytanca) / 1955 Hikaye bir müdürün karısının ve sahibi olduğu yatılı okulun sadist müdiresinin birlik olup onu öldürmek için komplo kurmalarıyla başlar.Müdürün ölümünden sonra garip olayların başlamasıyla adamın katillerini ve seyirciyi dayanılmaz bir endişe sarar.