Çanakkale Kahramanlarıyla aynı sofraya oturabilme duygusunu yaşamak için, bu günkü öğle yemeğinde Buğday Çorbası, Üzüm Hoşafı ve Ekmek vardı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. M. İlker ÇİTİL ”˜toplumların tarihlerine, şehit ve gazilerine göstereceği ilginin, vefanın gelecek için çok önemli olduğunu belirterek, Milletimizin sayısız zaferle dolu şanlı tarihindeki en parlak sayfalardan biri olan Çanakkale Savaşlarında, vatanı ve milleti uğruna canını hiçe sayarak savaşan kahraman ecdadımız, muharebe esnasında yokluk sebebiyle, “Buğday Çorbası, Üzüm Hoşafı, Yarım Ekmek”ten oluşan menüyle idare etmiş, bütün imkânsızlıklara rağmen tüm dünyayı hayran bırakacak bir mücadele örneği sergilemişlerdir.

Kahraman ecdadımızın sergilediği azim ve fedakârlığın hafızalarda canlı tutulması adına, Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü'nün yıldönümü olan 18 Mart 2013 Pazartesi günü Müdürlüğümüz yemekhanesinde öğle yemeği olarak “Buğday Çorbası, Üzüm Hoşafı, Yarım Ekmek verilmiştir” diyerek açıklamalarını noktaladı.