Afşin Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Samanyolu Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında ''Al Götür, Oyna Getir'' projesi hayata geçirildi.
     Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOĞAKA) desteklediği proje kapsamında, çocuklar, dernek binasında oluşturulan oyuncak odasında beğendikleri oyuncakları alıp evlerine götürecek, oynadıktan sonra da geri getirecekler.
     Kaymakam Faik Arıcan, oyuncak odasının açılışında, yapılan bu çalışma sayesinde binlerce çocuğun oyuncakla oynama fırsatı yakalayacağını söyledi.
     Sivil toplum kuruluşlarının eğitim, spor ve kültür alanında hazırlayacağı projelerin önemine değinen Arıcan, ''Eğer ülke olarak gelişmek istiyorsak ki bunu istiyoruz, bu tür projeleri hayata geçirmemiz gerekiyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum'' diye konuştu.
     Proje sorumlusu İsmail Çöllü de proje sayesinde maddi durumu yetersiz, örgün eğitime devam eden çocukların oyun oynarken öğrenmelerini sağlamayı hedeflediklerini söyledi.
     Şu ana kadar kendilerine bin çocuğun kayıt yaptırdığını ifade eden Çöllü, ''Proje sayesinde çocuklar beğendikleri oyuncakları alıp evlerine götürecekler, oynadıktan sonra da geri getirecekler. Ayrıca çocuklarımız evlerinde bulunan eski oyuncakları getirebilecekler. Bu şekilde çocuklarımız bütün oyuncaklardan istifade etmiş olacak'' dedi.
     Konuşmaların ardından oyuncak odasının açılışı gerçekleştirildi.