MHP TBMM Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, terör örgütü PKK ile Oslo görüşmeleri ve Dolmabahçe mütabakatlarını yapanların, şimdilerde halkı maskeli siyasetle uyutmaya çalıştığını söyledi. Gündemdeki konularla ilgili olarak MHP İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Vural, dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert bir biçimde eleştirdi.

Vural, “28 Şubat 2015 tarihinde PKK ile yapılan bu görüşmelerde, ‘Ne istendi, hükümet vermedi 12 yıldır?’ diyen sen değil misin? 2005 yılında, 'Kürt sorunu vardır ve benim sorunumdur.' diye sen değil misin? 'Çözüm süreci askerî bir sorumluluk değil, siyasi bir kararın neticesi olarak başlatılmıştır.' diyen sen değil misin? 'Biz değil, devlet görüşüyor. Terörün bitirilmesi amacıyla bu görüşmelerin yapılması doğaldır.' diyen sen değil misin? Şimdi bütün bunları yapanlar, PKK'yı muhatap alanlar, Marksist, Leninist, din düşmanı bir terör örgütünü muhatap alıp onun siyasi amaçlarını çözüm olarak Türkiye'ye hazmettirmek isteyenler şimdi, 'Masaya oturmak, devletin çöküşüne neden olur.' diyor. Zaten oturduğunuz masa, devleti çökertmek için bu masayı kurdunuz. Dolmabahçe'de yaptığınız görüşmede vatan, devlet, cumhuriyet, kimlik ve Anayasa konularını pazarlık konusu yaptığınızı ilan etmediniz mi? Bütün bunlarla ilgili masaları kuran sizsiziniz? Çözüm süreci adı altında bölücü terör örgütü ile masalar kuran, görüşmeler yapan, Habur'da devlet töreni ile karşılayan onlardı. Bugün geldiğimiz bu noktada Doğu ve Güneydoğu'da mahkemeler kurulmasına, asayiş birimlerinin kurulmasına, vergi toplamasına, insanları, çocukları dağa kaldırmasına uygun bir ortam hazırlayan, polisi, askeri karakola saklamak suretiyle operasyon yapma yetkisi vermeyen, hatta yapılan operasyonu Kandil’e haber veren bir hükümet bugün gelip diyor ki, 'Bir masa, devletin çöküşüne sebep olur.' Evet, siz devleti çökertmek için o masaları kurdunuz. Bugüne kadar kurdukları masalar, demek ki devleti çökertmek için kurulmuştur.“ dedi.

‘CUMHURBAŞKANI AYRIMCILIK VE BÖLÜCÜLÜK YAPTIĞINI İTİRAF ETMEKTEDİR’

Kürt meselesinin ayrımcılık olduğunu, bugüne kadar "benim sorunum" adı altında yapılan savunmaların şimdilerde ülkeyi bölünme eşiğine getirdiğini söyleyen Vural, “Benim sorunumdur diyerek savunmaya devam edeceğim derken aslında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ayrımcılık ve bölücülük yaptığını, Cumhurbaşkanı itiraf etmektedir. Bu gerçekler, milletimiz tarafından bilinsin. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren insanlar, PKK’nın siyasi amaçları meşrulaşsın diye oy vermedi. PKK, KCK paralel devlet olsun diye oy vermedi. Üniter devlet yerine özerklikler olsun diye oy vermedi. İnsanlar etnik kimliklerine göre ayrılsın diye oy vermedi ama bugün Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren insanlar bu süreci sorguladığı zaman hemen yeni bir maskeyle, 'Canım, Kürt sorunu demek ayrımcılıktır. Masa kurmak, devletin çöküşüne sebep olur. Masa kurulmadı.' demek suretiyle bugüne kadar yaptıklarını saklamak ve 7 Haziran seçimlerinde milleti kandırmak için yeni bir politika uygulamak durumunda kaldıkları gayet açık ve net. Meclis'te çözüm komisyonlarını HDP ile kuran sizsiniz. Yani milletimizin aklıyla alay mı ediyorsunuz ya? Bu ne rezalettir? Bütün bu çözüm sürecinin müzakerelerini meşrulaştıranlar şimdi, 'Devletin çöküşüne sebep olur' demek suretiyle seçim döneminde bunu kullanıyorlar. İki aktör de kontrollü bir gerilimle vatandaşı aldatıp kandırmak istiyorlar. Bizden istenen nedir? Bizden istenen kimliğimizdir. Bizden istenen cumhuriyetimizdir. Bizden istenen milli devletimizidir.“ şeklinde konuştu.