Kırıkkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Nur Camii girişinde bulunan çeşmeden şerbet akıtılmaya başlandı.

Akıtılan ilk şerbetti Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Müftüsü Bekir Gerek ve yüzlerce vatandaş içti. Daha sonra Vali Kolat, Başkan Saygılı, Müftü Gerek ve vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Ramazan etkinliğine katıldı. Etkinlik belediye mehter takımının marşlarıyla başladı. Mısırlı Hafız Muhammed Nasr’ın Kur’an tilavetiyle devam etti. Yüzlerce vatandaşın takip ettiği etkinlikte Saygılı, Vali Kolat, Mısırdan gelen Hafız Muhammed Nasr’a günün anısına çini tabak hediye etti. Kolat ve Saygılı, meydanda kurulan stantları tek tek gezerek vatandaşlar ve esnafla sohbet etti. Ayrıca Saygılı ebru sanatının yapıldığı stantta marifetini sergiledi.

Ramazan şerbetinin dağıtılacağını açıklayan Başkan Saygılı, “İnşallah cennette de bu şerbetten içmek hepimize nasip olur.” temennisinde bulunup Ramazanın herkese bereket getirmesini diledi.