Aile ve Sosyal Politikilar İl Müdürlüğü "Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü" kapsamında Trabzon Caddesi Özel İdare İş Merkezi önüne kurduğu standtta, tişört, şapka ve broşür dağıtarak çocuk işçiliğine dikkat çekti.

Valı Yardımcısı Bulgan, stantı ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, toplumda bilinç düzeyi ve farkındalığı artırmak adına güzel bir etkinlik yapıldığını söyledi.

Oyun çağındaki çocukların çalışarak zaman geçirdiğine dikkati çeken Bulgan, şunları kaydetti: "Çocuk işçiliği dünya toplumlarının kanayan yarasıdır. Oyunla ve eğlenceyle zaman geçirmesi gereken çocuklarımızın özellikle ağır işlerde çalıştırılması, hem onların ruhi hemde sosyal gelişimini olumsuz etkilemektedir. Aynı zamanda ömür boyu psikolojilerinde derin etkiler bırakmaktadır. Bunlarla mücadele edilmesi toplumsal bir görevdir. Bu konularda kent halkını, duyarlı olmaya davet ediyorum."

Bulgan, vatandaşlara seslenerek, "Küçük yaşta çocuklarımızı çalıştırarak 'aceba onlara iyilik mi yapıyoruz yoksa kötülük mü yapıyoruz' bunun muhasebesini derin olarak yapmalarını rica ediyorum" şeklinde konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat ise babaları cezavinde, yetim ve boşanmış olan ailelerin çocuklarına anneye verilmek üzere her ay bin 221 çocuğa 500 TL civarında düzenli nakit yardım yapıldığını söyledi.

Sertpolat, çocukların hayata ve topluma kazandırılması adına bin 221 çocuk için 602 bin 813 TL verdiklerini sözlerine ekledi.