Bandırma Belediyesi, Toplum Gönüllüleri ve Bandırmalı Balıkadamlarla birlikte yeni bir sosyal sorumluluk çalışmasına imza attı.

Etkinlik kapsamında Belediye Temizlik İşlerine bağlı ekipler, Toplum Gönüllüleri çatısı altında faaliyetlerde bulunan Bandırma İİBF öğrencileri ve kentimizde dalgıçlık yapan gönüllü balıkadamlar, sahil bandında ve denizde temizlik çalışmalarını gerçekleştirerek çevre kirliliğine dikkat çekti. Çalışmalarda denizden ve kayalar arasında çok miktarda çöp toplandı. Düzenlenen etkinlik kapsamında ilk olarak gönüllü balıkadamlar, Temizlik İşleri ekiplerinin desteğiyle denize atılmış çöpleri çıkarttı. Denizden çıkartılan çöpler içerisinde şişe camlar, çeşitli boylarda lastikler, plastik atıklar, metal parçaları, Bandırma'nın rüzgarından nasibini almış brandalar gönüllü dalgıçlar tarafından denizden çıkartılarak halkın dikkatini çekmesi ve çevre kirliliğine duyarlılık yaratması amacıyla sahil bandında gözler önüne serildi.

Bu çalışmalarla paralel olarak Bandırma Toplum Gönüllüsü olan üniversiteli gençler, ilk olarak Dalgakıran boyunda ve sonrasında sahil bandında kayalar arasında yer alan çöpleri topladı. Belediye ekiplerinin de destek verdiği çalışmalarda çok miktarda çöp toplandı.

Temizlik çalışmalarını, Meclis üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay ve ilgili daire amirleriyle birlikte yerinde takip eden Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Belediyesi'nin TOG ve gönüllü dalgıçlarla ortak hareket edilerek düzenlenen bu etkinliğin, çevre kirliliğine dikkat çekilmesi adına yapılmış önemli bir çalışma olduğunu söyledi. Başkan Mirza, Bandırma Belediyesi olarak toplumsal duyarlılığı ön plana çıkaran sosyal çalışmalara her zaman destek verdiklerini, bu temizlik etkinliğinde de halkımızın çevre sağlığına duyarlı olması konusunda ne kadar önemli olduğunu çıkartılan çöplerle kanıtlandığını söyledi.

Başkan Mirza, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında şunlar söyledi: "Biz Bandırmalılar olarak temiz bir çevrede ve temiz bir sahilde yaşamak istiyoruz. Bunun içinde Toplum Gönüllüsü gençlerimiz, Belediyemiz ile birlikte güzel bir proje oluşturdular. Temiz Çevre Projesi. Bunun içinde belediye ekiplerimiz, gençlerimiz ve gönüllü dalgıçlarımız eşliğinde hem denizde hem de sahil boyunda çöp toplanarak çevre kirliliğine dikkat çekmek amaçlandı. Bununla birlikte vatandaşlarımızın çevre sağlığına olan duyarlılıklarını daha da arttırmak ve bunu hayatımızın her alanına yansıtmamız gerekiyor. Ayrıca bu etkinliğe katkı sunan başta Toplum Gönüllüsü gençlerimize ve gönüllü olarak temizlik çalışmalarına katılan dalgıçlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu konudaki çalışmalarımızı da ilerleyen dönemde sürdüreceğiz."

Başkan Mirza'nın konuşmasının ardından düzenlenen çevre etkinliği ile ilgili bilgi veren Bandırma Toplum Gönüllüleri Başkanı Özkan Daşkıran, öncelikle bu çalışmanın gerçekleşmesi adına büyük katkı sunan Belediye Başkanı Dursun Mirza'ya teşekkür etti. Daşkıran, etkinlikte toplanan ve denizden çıkartılan çöplerin insanların çevre sağlığına dikkat etmesi ve bu konuda duyarlı davranması yönünden önemli olduğu, belirterek bu projenin de aynı zamanda TOG 'Lets do it Akdeniz' çevre etkinliği kapsamında Akdeniz'e kıyısı olan tüm ülkelerde eş zamanlı bir şekilde yerine getirildiğini söyledi.