Kahramanmaraş bu gün Osmanlı'nın son dönemlerine ve Cumhuriyet'in kuruluşuna tanıklık etmiş, Kurtuluş Savaş'ını yaşamış, 2 dünya savaşı, 3 ihtilal görmüş dev bir çınarını kaybetti.

Adana'da 1889 yılında doğan Elif Göğebakan, sadece Kahramanmaraş'ın değil Türkiye'nin de canlı tarihiydi.

Elif nine 3 padişah, 11 cumhurbaşkanı ve 29 başbakan görmüş. 1. Dünya Savaşı'na tanıklık etmiş. Ardından Kurtuluş Savaşı'nda cephede çarpışan askerlere katırlarla cephane ve erzak taşımış.

Bir yörük kızı olan Elife Nine, daha önceki konuşmamızda uzun yaşamasının sırrı olarak bol bol süt içmeyi, yoğurt yemeyi ve doğal ürünler tüketmeyi göstermişti. Çok uuzn yıllar doğayla iç içe yaşamış. Neredeyse doğayla bütünleşmiş.

6'sı erkek, 2'si kız toplam 8 çocuk sahibi olan Elif Göğebakan'ın 3 çocuğu ise hayatını kaybetmiş. Bugüne kadar 149 toruna sahip olan Göğebakan'ın 41 torunu, 96 torunun çocuğu, 12 tane de torunun torunun torunu bulunuyor.

Elif nine bundan 46 yıl önce eşini kaybetmiş. Elife Nine bekar bir torununun düğününü görmeyi çok istiyormuş. Bundan 10 gün önce torununun düğününü de görmüş. Cumartesi gecesi hakkaın rahmetine kavuşan Elife Nine, Pazar günü Şeyhadil Mezarlığı'nda 46 yıl önce kaybettiği eşinin yanına defnedildi.