Osmaniye Engelliler Platformu Yöneticisi Mustafa Düzenli, platform olarak sokakta ya da kapıdan her hangi bir dergi kalem defter davetiye satışlarının olmadığını açıkladı.
Platform olarak engelli derneklerinin adını kullanarak sokaklarda engelliler adına satış yapanlarla ciddi bir mücadele verdiklerini belirten Mustafa Düzenli, “Defalarca polise ve zabıtaya müracaatta bulunduk. Bu dergileri satanların Osmaniye'deki engelli derneklerine ve platformumuza 1 lira dahi faydası yoktur. Şuana kadar Osmaniye’deki her hangi bir engelli ailesine de kuruş yardımda bulunmamışlardır. İnternette bir araştırma yapıldığında bu tür dergi satışlarının hayır amacı yerine kişisel menfaatlere dönük para toplama çalışmaları olduğu görülecektir.”

LÖSEV avukatı Özgür Madranefe ise kurum olarak sokaklarda kalem, defter ve davetiye satışı çalışmaları bulunmadığını, kendilerine yapılan başvurular ya da şikayetler üzerine her ilin Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve emniyet müdürlüğüne şikayet dilekçesi verdiklerini dile getirdi.