Zonguldak'ın Ereğli İlçe Müftülüğü, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 'Onlar ve Biz' konulu konferans düzenledi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kaymakam İbrahim Çay'ın eşi Nazmiye Çay, İlçe Müftüsü Recai Albayrak, müftülük görevlileri ve davetliler katıldı. Panele saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam edildi.

Panelin açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Recai Albayrak, kadınların öneminin gerek Kur'an-ı Kerim'de gerekse de hadislerde açıkça belirtildiğini ifade etti. Kadınların da annelik vesilesini çok iyi değerlendirmesi gerektiğinin altını çizen Albayrak, "Gerçekten gerek Kur'an ayetleri gerekse hadisler kadını müstesna bir yere koymuştur. Bizim tarihimizin, kültürümüzün, tarihi mirasımızın kadına verdiği ehemmiyet de her türlü izahtan varistedir. Klişe olmuş ve her zaman bizim eğitimli eğitimsiz eğitim seviyesi şu ya da bu şekilde olsun fark etmiyor. Şöyle bir sözümüz var. Kadına asla el kalkmaz. Çünkü kadın annedir. Kadın o neslin oluşmasına bu milletin de bekasına vesile olandır. Kadınlarımız da şunu tabi ki çok iyi bilmeliler. Kendilerine yüklenen misyonun farkında olmalılar. Çünkü bu milletin bekası, bu milletin devamı onların biraz evvel ifade etmeye çalıştığım gibi Allah'ın kendilerine yüklediği o vesileyi, o anne vesilesini çok iyi değerlendirmeleri lazım." dedi.

Müftü Recai Albayrak'ın konuşmasının ardından oturum başkanlığını Müftülük vaizlerinden Mehmet Ergün'ün yaptığı panele geçildi. Müftülük Vaizlerinden Sümeyra Doğan 'Hz. Meryem örnekliğinde iffet', Elif Demirci 'Hz. Hatice örnekliğinde sadakat' ve Hanım Gök tarafından 'Rabiatü'l Adevviye örnekliğinde insani kemalat' konulu konuşmalar gerçekleştirildi.