Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Odunpazarı ile Bulgaristan Kırcali ve Razgrad’ın kardeş belediye olduğunu, ortak çalışmalarla iş birliğinin yapılması gerektiğini söyledi. Kurt, “Uyumlu bir iş birliği her zaman şart. Biz bunu yaparız, yapmaya hazırız. Eskişehir göçmen kentidir. Burada insanlar kendini rahat hissediyor, daha rahat yaşıyor.” dedi.

Başkan Kurt, Bulgaristan Kırcaali Milletvekili Mustafa Ahmet, Kırcaali İli Mestanlı İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Ali, Balkan Göçmenleri Dernek Başkanı Seyfettin Çalışkan ve yönetim kurulu ile bir araya geldi. Eskişehir’in, diğer şehirlere model olabilecek bir şehir olduğunu belirten Kırcaali Milletvekili Mustafa Ahmet, ilerleyen zamanlarda ortak bir projeye imza atılarak iki tarafın da kaynaşmasının sağlanacağını kaydetti.

Başkan Kurt ise Razgrad’ın kardeş belediye olduğunu, ortak çalışmalarla iş birliğinin yapılması gerektiğini vurgu yaptı. “Uyumlu bir iş birliği her zaman şart. Biz bunu yaparız, yapmaya hazırız. Eskişehir göçmen kentidir.” diyen Kurt, şöyle dedi: “Burada insanlar kendini rahat hissediyor, daha rahat yaşıyor. Çünkü kimse kimseye sen nerelisin diye sormuyor. Burada herkes Eskişehirlidir. Öyle olunca Eskişehir’de farklı bir kültür ortaya çıkmış. İnsanlar burada birbirine tahammül edebiliyor. Burada yaşayan göçmenlerimiz için ortak paydada buluşabiliriz.”