Ramazan geleneklerini ilçe sakinleriyle birlikte yaşamak üzere Merzifon Belediyesi’nin bu sene ikincisini düzenlediği mahalle ve sokaklara kurduğu iftar sofraları paylaşma ve dayanışmanın adresi oluyor. Mahalleli evinde pişirdiği yemeği sokakta tanımadığı komşuları ile paylaşıyor.

Merzifon Belediyesi Bahçelievler mahallesinde kurulan iftar sofralarında Ramazan ayının manevi atmosferi bir arada yaşandı. Sokak iftarına bizzat katılan Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Ramazan ayı bizler için çok önemli aydır. Bu ayda insanlar birbirleriyle birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşanabileceğini göstermektedirler. Merzifon Belediye si olarak sokak iftarlarını bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Farklı bir Ramazan etkinliğiyle iftarda buluşmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin bir çok yerinde belediyelerin düzenlediği iftarlar var. Fakat bu şekilde yapan yok. Biz Merzifon Belediyesi olarak buraya yemek getirmiyoruz. Belediye olarak sokağımıza masa, sandalye ve ses sistemimizi hazırlıyoruz. Onun haricinde yemeklerimizin tamamını mahalle sakinlerimiz o akşam evlerinde yiyeceklerini getirip yiyorlar. İnsanlar evlerinde hazırladıkları mütevazı yemekleri getirip komşularına, hiç tanımadıkları insanlara ikram etmeleri bizleri son derece mutlu ediyor.”

Başkan Kargı konuşmasının devamında, "Biz belediye olarak her yerde olduğu gibi burada da 300 kişilik yemek getirip vatandaşlarımıza iftar yaptırabiliriz. Fakat biz kendin getir kendin ikram et düşüncesiyle kaybolmaya yüz tutmuş komşuluk ilişkilerini artırmayı hedefliyoruz. Dikkat ederseniz iftar saatine 5-10 dakika kalmasına rağmen sokağa inen yok. Herkes pencerelerden balkonlardan bakıyor. Bunun sebebi sokakta misafirlerine sıcak yemek ikram etmek teleşı içerisindeler.” dedi.

'BELEDİYE AMİRLERİMİZ DE BURADA'

Başkan Kargı iftara tüm belediye daire amirleri ve başkan yardımcılarıyla birlikte katıldıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: "Her bir arkadaşımız farklı masalara oturup samimi ortamdan hem iftar yapıyorlar hem de vatandaşlarımızın istek ve arzularını dinliyorlar. Herkes burada sağduyuyla mahallesiyle alakalı dile getirmek istediği konuları birebir anlatma fırsatı yakalıyorlar. Ve çözüm adına daha hızlı hareket ediyoruz."

İftar sofrasına katılan mahalle sakinlerinden Şevket Akbaş ise "Belediyemizin bu uygulamasından memnunuz. Bizleri iftar sofrasında buluşturuyorlar. Birbirini hiç tanımayan insanlar burada da birbirlerine ikram da bulunmaktan son derece mutlu oluyorlar. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.