Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 3. kez gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gösterilen 'Çanakkale ve Sarıkamış’ın 100. Yılında 100 Bin Ecdada Mektup' konulu yarışma sonuçlandı. Adana’da bin 130 kişinin katıldığı yarışmada dereceye giren 9 kişiye ödülleri dağıtıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Adana’da dereceye giren 9 kişiyi makamında kabul ederek sohbet etti. Gönderilen mektupların önemine değinerek tüm katılımcıları kutlayan Ataşbak, “Türkiye’nin tarihine ve geçmişine bakıldığında ülkenin ne zorluklarla kurulduğu görülecektir. Gençlere ülkenin düşman işgalinden nasıl kurtarıldığını ve cumhuriyetin nasıl kurulduğunu, evrensel lider Başkomutan Atatürk ve diğer silah arkadaşlarının çabalarını iyi anlatmak gerekir. Tarihimizde önemli bir yeri bulunan Çanakkale ile Sarıkamış şehitleri anısına düzenlenen ‘Ecdada Mektup’ yarışmasına Türkiye genelinde 522 bin 190, Adana’da ise bin 130 kişi ile rekor katılım olması bizleri duygulandırdı." dedi.

İl Spor Müdürü Ataşbak, konuşmalardan sonra 3 kategoride dereceye giren öğrencilere eşofman takımı ile katılım belgesi verildi.

11-14 yaş grubunda dereceye girenler: Büşra Arı, Kübra Deniz Öz, Elanaz Başak Önder
15-18 yaş grubunda dereceye girenler: Ruveyda Çıraklı, Emine Cevahir Adıyaman, Dilan Tutuş
19-29 yaş grubu dereceye girenler: Savaş Hoştaş, Meva Yağmur, Oğuzhan Başaranoğlu