Kuşların ana göç yolu üzerinde bulunan Gavur gölünde 10.000 dönüm alan üzerinde bulunan “Kuş Cenneti” canlıların üreme merkezlerinden biri olma özelliğini de taşımaktadır.
Beyoğlu Belediye Başkanı Osman OKUMUŞ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, mevsimin, kuşların geçiş zamanı olmadığı için fazla bir kuş tespiti yapamadıklarını belirtti.

Dünya Sulak Alanlar Günü'nün, sulak alanların korunmasının önemine binaen kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla kutlandığını belirten Başkan Okumuş, şöyle devam etti:
"Sulak alanlar, bulundukları yörede nem oranını yükselterek, başta yağış ve sıcaklık olmak üzere yerel iklim elemanları üzerinde olumlu etki yaparlar. Tortu ve zehirli maddeleri alıkoyarak ya da besin maddelerini (azot, fosfor gibi) kullanarak suyu temizlerler. Yeraltı sularını besleyerek veya boşaltarak, taban suyunu dengeleyerek, sel sularını depolayarak, taşkınları kontrol ederek, kıyılarda deniz suyunun girişini önleyerek bölgenin su rejimini düzenlerler. Nem oranını yükselterek, başta yağış ve sıcaklık olmak üzere yerel iklim elemanları üzerinde olumlu etki yaparlar."

Sulak alanları, dünyanın tabii zenginlik müzeleri olarak niteleyen Okumuş, "Çevre bilincimizin gelişimine, doğaya duyduğumuz saygıya ve daha yaşanabilir bir dünya hedefimize önemli katkılar sağlanması dileğiyle vatandaşlarımızın 2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü'nü kutlarım." ifadelerini kullandı.