Adıyaman'da geçirdiği bir kaza sonrasında 5 yaşındayken iki kolunu birden kaybeden Ayşe Işık, hayata küserek yaşadığı 1 yılın ardından ailesinin de desteği ile ayakları ile hayata tutundu. Artık ayaklarını elleri gibi kullanan ve her türlü ihtiyacını karşılayabilen Ayşe Işık, yaptığı birbirinden güzel tablolarla büyük beğeni topluyor. 27 Kasım 3 Aralık tarihleri arasında Ankara'da Armada AVM'de resimlerini sergileyen Ayşe Işık, canlı performansı ile Ankaralıların büyük beğenisini kazandı.

Geçirdiği kazanın ardından yaşadıklarını anlatan Ayşe Işık, “Kazadan sonra 1 yıl evde yaşadım. 5 yaşında kollarımı kaybettim, 6 yaşına kadar evden hiç dışarıya çıkmadım. Çocukları oynarken gördüğümde çok üzülüyordum, ”˜ben nasıl bu durumdayım' diye. Bazen kollarımın olduğunu düşünüyordum, kollarımın yokluğunu hissettiğim zaman isyan ediyordum. Bir gün annem bir cenazeye gitti beni evde yalnız bırakmıştı, geldiğinde tüm gün aç kalmıştım. Annemin elimden başkasından yemek yemiyordum. Annem bana, ”˜hep ben başında olmayacağım, ayaklarını kullanacaksın' dedi. Annemin desteği ile kendi kendime yemek yemeyi öğrendim” dedi.

Resme olan ilgisinin ortaokulda başladığını söyleyen Ayşe Işık, “Ben ortaokulda resim dersinde bir tablo yapmıştım ve o resimle birinci olmuştum. O günden sonra resme ilgi duymaya başladım. Adıyaman olanaklarında özel resim dersi almak çok zordu. İstanbul'a taşındığımızda resim dersleri almaya başladım ve 10 yıldır resim yapıyorum. Resme ilk başladığımda güzel resim yapamıyordum, ama şimdi yağlı boya, kara kelam yapıyorum, ebruya da başladım” diye konuştu.

Kendisi gibi olan ve hayata küsen engellilere seslenen Ayşe Işık, “Engelli bireylerin ailelerinin yardımcı olmaları lazım, eksikliklerini hatırlatmamaları lazım. Bazen biz evde otururken annemler bana ”˜çay koy' diyorlar, bana engelli olduğumu hissettirmiyorlar. Engellilerin de topluma karışmalarını, hayata tutunmalarını tavsiye ediyorum. Üretken olmalılar, neyi istiyorlarsa o konuda başarılı olmalarını tavsiye ediyorum. Mutlu olmalılar, ne kadar ağlarsak ağlayalım giden geri gelmiyor, o yüzden mutlu olmamız, gülmemiz lazım” şeklinde konuştu.
Resim sanatının yanı sıra ebru ve şiir ile de ilgilendiğini belirten Ayşe Işık, kendisini şu sözlerle ifade etti:

“Duygularımı hep sayfalara yazmak ya da resme dökmek istiyorum. Ben yaşayamadığım hayatın resmini çiziyorum.”

Ressam Ayşe Işık'ın resimlerinden oluşan sergi Armada AVM'de 3Aralık Dünya Engelliler Günü'ne kadar gezilebilecek.