8 Mart Dünya Kadınlar Günü Edremit’in Akçay Mahallesi’nde düzenlenen törenlerle kutlandı. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği törene Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, CHP Edremit İlçe Başkanı Enver Enligün ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Balıkesir Edremit Belediyesi’nin katkıları ile Atatürkçü Düşünce Derneği Edremit, Güre ve Altınoluk Şubeleri ile Cumhuriyet Halk Partisi Edremit İlçe Teşkilatı tarafından Akçay Mahallesi’nde tören düzenlendi. Akçay Cumhuriyet Meydanı’nda yağmurlu havaya rağmen törene çok sayıda kadın katıldı. Atatürk, tüm şehitler, Özgecan Aslan ve hayatını kaybeden tüm kadınlar için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenlerde konuşma yapan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, kadınların toplumda daha fazla yer alması gerektiğine dikkat çekti. Toplumun yüzde 51’nin kadınlardan oluştuğunu hatırlatan Saka, kadınlara Mustafa Kemal Atatürk’ün yıllar önce birçok ulustan önce verdiği haklarının adım adım ellerinden alınma noktasına geldiğini ifade etti.

CHP Edremit İlçe Başkan Yardımcısı Sebahat Diker de kadının hayatın her alnında eşit insan olarak var olabilmesi için kapsamlı ve kararlı bir iradeye ihtiyaç olduğunu belirtti. Diker, şöyle konuştu: "Biz çalışkan, fedakar, ülkesini seven Türk kadınları 8 Martları tek bir güne indirgemeyeceğiz. Bu onurlu mücadelede atacağımız her adım, kadınların hak ettiği yarınları şekillendirecektir. Dünya kadının emeği ile güzelleşir. Bir kadına tekme atmak yalnızca karnındaki bebeğin hakkıdır.”

Şiirler ve Edremit Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından hayatını kaybeden kadınlar için lokma ikramı ile törenler sona erdi. Törene Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Özgirgin, CHP Edremit İlçe Başkanı Enver Enligün ve çok sayıda kadın katıldı.