Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş yaptığı açıklama da AVM’lerin 8-15 Mayıs tarihlerinde kontrollü olarak açmayı planladıklarını ifade ederek “İtalya, İspanya, Almanya gibi ülkeler kademeli olarak alışveriş merkezlerini açtı. Burada amaç gelir beklemek değil. Hayatın yavaş yavaş normale döndürülmesini sağlamak “ ifadelerini kullandı. 

Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da kapanan AVM’ler belirlenen tarihler de üst düzey tedbirler uygulanarak kademeli olarak açılacak.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Hüseyin Altaş, “Ancak kurallar ve hijyen önlemleri çok sıkı olacak. Maske dağıtılacak, belli mesafeler konulacak. Belli aralıklarla müşteri alınacak. Bu konuda Bilim Kurulu, kamu ve perakendecilerle konuşuyoruz. Kamu tarafında kontrollü açılabileceğine yönelik görüşler var. Perakendecilerin de görüşlerine kulak vererek, ciddi kontrollerle ve şartlara uyularak kademeli olarak açmayı planlıyoruz. “ dedi.

Altaş ilk olarak küçük şehirler de AVM’lerin açılmaya başlanacağını dile getirerek, Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda hareket edeceklerini ifade etti.