Önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek olan Sokak Çocukları İlk Adım İstasyonu'nda incelemelerde bulunan Vali Mehmet Niyazi Tanılır, sokak çocuklarının topluma kazandırılması adına büyük önem taşıyan bu istasyonun kısa süre sonra çalışmalara başlayacağını söyledi.

Daha etkin bir hizmet sunulabilmesi için çalışanların gönüllülerden oluşması gerektiğine dikkat çeken Tanılır, istasyonun daha da geliştirilmesi için çalışmalar yapılacağının altını çizdi. Tanılır, şöyle konuştu: "Sokak çocukları sorunu artık günümüzde önemli bir problem haline gelmeye başladı. Kentimizde henüz ciddi boyutlara ulaşmış olmasa da temel amacımız bu yavrularımızı topluma kazandırmak olacaktır."

Sokak Çocukları İlk Adım İstasyonu'nda sosyal hizmet uzmanı, psikolog, çocuk eğitimcisi ve Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'nden bir personel görev yapacak. İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan yerde, alan tespit çalışmaları ile sokakta yaşayan çocuklar belirlenecek. Tespit edilen bu çocuklar, sosyal hizmet uzmanı görüşmesi neticesinde de ihtiyaca göre okula, mesleğe, sağlık veya sosyal hizmet kuruluşuna yönlendirilecek.