Karşıyaka Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 1912 Zühtü Işıl Spor Salonu'nun açılışı yapıldı. Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka tramvay güzergahında bulunan palmiye ağaçlarının yerlerinden taşınmayacağını, güzergah değişikliğine gideceklerini söyledi.

Başkan Kocaoğlu, “Geçtiğimiz günlerde tramvay projesiyle ilgili 'ağaç kesilecek' diye bir söylem gelişti. Biz ağaç kesmiyoruz. Bizim felsefemizde ağaca, doğaya, hayvana, insana zarar vermek yok. Tramvay projesinde de vermeyeceğiz. Arkadaşlardan yeni bir güzergah çalışması yapmalarını istedim. 30-40 civarında palmiyeyi taşıyacaktık ama şimdi bir tane palmiye bile taşınmayacak.” dedi.

ÖRNEKKÖY STADI

Karşıyaka'ya stat yapılması için iki çalışma yürütüldüğünü hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, şöyle devam etti: “2011 seçimlerinden önce Örnekköy'de 80 dönüm arazide yapmak istedik. Oradan vazgeçtiler. Sonra Çiğli'deki Büyükşehir Belediyesi'nin bir kısmını kamulaştırdığı bir kısmını Hazine’den aldığı yere yapalım dendi. Biz de düşündük, değerlendirdik, kabul ettik. Sonra orası da olmasın, burası da olmasın dendi. İkisi için de bir gerekçe öne sürülmedi. Sayın Spor Bakanı'nın bulunduğu bir toplantıda Örnekköy'de zeminin bozuk olduğu ve bu yüzden maliyetin yüzde 30 fazla olacağı söylenmişti. ‘Yalı’daki zemin nasıl?’ diye yetkililere sordum. ‘Yalı'nın zemini daha zor. Orası tamamen kazıkla yapılacak’ cevabını aldım. Yani Örnekköy’ün zemin gerekçesi de çürümüş oldu. Ne hesap yaparlar bilmeyiz ama o dönemde Örnekköy'e büyük bir spor kompleksi yapma hayalimizi yok ettiler. Ama orası hala stat lejantında. Umuyorum ki, 8 Haziran sabahı biz oraya Türkiye'ye örnek bir stat yapmak için ilk adımı atar ve Karşıyakalılara hediye ederiz.”

KATI ATIK İÇİN İLERİ TEKNOLOJİ

Evsel atıkların bertarafı için kurulacak olan tesis hakkındaki düşüncelerini paylaşan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Tesis kuracağımız alana geçen günlerde muhtarları götürdük. Onlar da gördü; burada ot yok, ağaç da yok. Kurum görüşlerini de aldık. Bildiğiniz gibi, ilçe belediyeleri çöpleri toplar; Büyükşehir de alır götürür ve şimdiki gibi depolar. Biz de diyoruz ki ‘artık depolamayalım. Her türlü kaynağı ayırıp dünyada en ileri teknolojiyi kullanacak tesisi örnek olarak Yamanlar'a kuralım.” diye konuştu.

AKPINAR: ONLAR YIKIYOR, BİZ YAPIYORUZ

Zübeyde Hanım Mahallesi’nde inşa edilen ve Karşıyaka Spor Kulübü Kurucu Başkanı Zühtü Işıl’ın adının verildiği Spor Kompleksi’nin açılışını Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar gerçekleştirdi. Törene, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Fatih Diniz, eski belediye başkanları, meclis üyeleri, taraftarlar ve çok sayıda Karşıyakalı katıldı. Başkan Kocaoğlu ve beraberindekiler daha sonra spor kompleksini gezdi. Salon içinde ok atışları gösterisi ile halk oyunları sergilendi.

Törende konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Bir yılda 28 milyon liralık yatırıma imza attık. Karşıyaka’yı kültür-sanat- spor ve turizmde marka kent yaptık. Zühtü Işıl Spor Kompleksimizi çok amaçlı salona dönüştürdük ve 7/ 24 yaşayacak bir tesis yaptık. Buradan tüm Karşıyakalılar faydalanacak. Şimdi tek eksiğimiz stadyum. Ancak en az 30 bin kişinin maç izleyebileceği bir stada ihtiyacımız var. Yalı’ya yapılmak istenen stat için spor salonu yıkıldı, tenis kortları yıkıldı, tartan pist kaldırılıyor. Biz seçim yatırımı değil, gerçek stat ve spor alanları istiyoruz. Gördüğünüz gibi bazıları yıkıyor, biz yapıyoruz. Sizler ve çocuklarımız için yapıyoruz.” dedi.

TESİSTE NELER VAR?

Zübeyde Hanım Mahallesi’nde inşa edilen 1912- Zühtü Işıl Spor Kompleksi, FIBA standartlarına göre tasarlandı. Bin 600 kişilik seyirci kapasitesine sahip kapalı spor salonunun bulunduğu kompleks; basketbol sahası, eskrim ve okçuluk salonu, kapalı ve açık otoparkı, soyunma odaları ve sosyal alanlarıyla birlikte toplam 7 bin 300 metrekare arazi üzerine kuruldu. Komplekste, Karşıyaka’nın ilk yarı olimpik yüzme havuzu da yer aldı. 500 metrekarelik havuzun kış aylarında da kullanılabilmesi için ısıtma sistemi oluşturuldu. Tesisin yapımı bedeli 7 milyon lira olarak açıklandı.