Öğrenci topluluklarının gerçekleştirdiği ulusal ve uluslararası faaliyetleriyle büyük dikkat çeken Kayseri Kılıçaslan Liseleri, uluslararası konuşma platformu TEDx (technology, entertaintment and design) konferanslarının ikincisini düzenledi.

Aliye Boydak Koleji Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe konularında uzman 5 konuşmacı katıldı. Erciyes Üniversitesi Gen Kök Kurucusu Prof. Dr. Yusuf Özkul, Eğitimci- Yazar Melih Arat, Girişimci Murat Günenç, Eğitimci Nur Erdem Özeren ve engellilerle ilgili çalışmalarıyla bilinen Gökhan Dönmez, dinleyicilere hayatı farklı bakış açılarından algılayabilme yöntemlerini anlattılar. Konuşmacılar ayrıca, organizasyon merkezi tarafından belirlenen 18 dakikalık süre içerisinde başarı hikâyelerini de aktardı.

Organizasyonun lisans sahibi ve TEDx Kılıçaslan High School Başkanı Cemal Şükrü Gülden, “Amacımız ‘hayallerini yakala’ sloganıyla dinleyicilerde bir farkındalık oluşturmaktı. Bu amaçla iki yıldır bu etkinliği düzenliyoruz. Bize destek veren okul idaremize ve Kar Ajans’a çok teşekkür ediyoruz.” dedi. Kayseri dışından da birçok misafirin katıldığı organizasyonun sonunda konuşmacılara plaket takdim edildi.