Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, kampanyaya kentteki sanayici ve iş adamlarının 320 ton un sağlarken, kendilerinin de bin battaniye temin ettiklerini belirtti.
     Toplanan yardımların Türk Kızılayı'na teslim edildiğini belirten Poyraz, şunları kaydetti:
     ''Peygamberimiz 'komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir' buyuruyor. Dolayısıyla biz de komşumuz Suriye'de yaşanan olaylara duyarsız kalamazdık. Belediye olarak 'Suriye İçin Her Evden Bir Battaniye' kampanyası başlattık. Kısa sürede bin battaniye toplandı. Ayrıca kentimizin değerli iş adamları da un yardımında bulundu.''
     Kısa sürede 5 tır battaniyeyi Suriyelilere teslim etmeyi hedeflediklerini vurgulayan Poyraz açıklamasında, ''Kardeşlerimize şu soğuk kış günlerinde bir nebze de olsa yardımcı olacağımızı düşünüyorum. İlk etapta topladığımız battaniyeler de Suriyelilere ulaştı'' ifadesini kullandı.
     Poyraz, sınır ötesinde yaşam mücadelesi veren Suriyelilerin acil olarak ekmek ve battaniye ihtiyacının bulunduğunu anımsatarak, Kahramanmaraşlılardan kampanyaya daha çok destek olmalarını istedi.