Lazanya hangi Akdeniz ülkesiyle özdeşleşmiş bir yemektir? Lazanya nedir?

A. İspanya
B. Yunanistan
C. İtalya
D. Hırvatistan

Lazanya Hazırlanışı

Öncelikle lazanyaları bir kaba koyarak suda haşlıyoruz. Önceden ısıtmış olduğumuz fırınımızın tepsisine sıvı yağ döküyoruz. Daha sonra Lazanyanın sosunu hazırlıyoruz. Sos için bir tavanın içerisine tereyağını koyup eritiyoruz ve daha sonra soğanı kızarıncaya kadar kavuruyoruz. Soğanı kavurduktan sonra içerisine sarımsak, karabiber, kırmızı biberi ekliyoruz. Sosumuzu hazırladıktan sonra fırın tepsinin üzerine sosdan döküyoruz ve üzerine lazanya diziyoruz daha sonra tekrar sos ve daha sonra tekrar haşlanmış lazanya diziyoruz. Bu işlem elimizde lazanyalar bitene kadar devam ediyor. Dha sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve rendelenmiş havuç serpiştiriyoruz. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra 190 dereceye aldığımız fırında lazanyayı yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz. Sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun