Gaziantep’in Nizip ilçesinde, Özel Afitab Koleji tarafından Kutlu Doğum programı düzenlendi. Programa Samanyolu televizyonunun sevilen ekran yüzü Maceracı Programının Sunucusu Murat Yeni Sunumu ile katıldı.

Nizip Özel Afitab Koleji'nin, 'İnsanlığın İftihar Tablosu Efendimiz Hz. Muhammed'in(sav) kutlu doğumu vesilesiyle düzenlediği programa Peygamber Efendimizin işlendiği sunumu ile katılan Murat Yeni, O'nu(sav) tanımanın, O'na(sav) ümmet olmanın, O'nun hayatını hayatımıza hayat yapmanın her şeyden daha kıymetli oluğunu söyledi.

Bu coğrafyanın Peygamber sevgisiyle çarpan kalplerle dolu olduğunu belirten Murat Yeni, program çekimleri için Anadolu’yu gezerken yaşadığı ilginç anılarını katılanlarla paylaştı. Yıllar önce yapmış olduğu programlarından gözleri ama olmasına rağmen Kur'an okumayı bilenlerden yardım alarak Kur'an-ı öğrenip hatmeden ve hafız olan bir teyzeyi gösteren Yeni, ''Bu teyzenin gözleri yok, ama içinde Allah aşkı var, kalp gözü açık, bizim her şeyimiz var fakat onun gibi kalp gözümüz açık mı? Sağlıklı kimseler olarak bunun kıymetini biliyor muyuz? Gerçek sahibine kulluk için kullanıyor muyuz?'' diye konuştu.

Programda kendi albümünden şiir yorumlayıp ezgi de icra eden Murat Yeni, anlattığı ilginç anekdotlarla zaman zaman katılanlara duygusal anlar yaşattı. Öğrenci velileri ve davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği programın ardından Murat Yeni kendi kitaplarını okuyucuları için imzaladı.