Muş’ta üniversite öğrencileri ile 'Köy ve Köy Okullarını Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği’nin başlattığı ‘Çeyiz Sandığı’ projesi kapsamında maddi durumu iyi olmayan nişanlı çifte hazırladıkları çeyiz sandığını hediye ettiler.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri ile Köy ve Köy Okullarını Güzelleştirme Ve Kalkındırma Derneği (KÖY-GEL-DER) işbirliğinde çeyiz sandığı projesi başlattı. Proje kapsamında merkeze bağlı Tandoğan köyünde maddi durumu kötü olan nişanlı çifte çeyiz sandığı hazırlayıp hediye ettiler.

Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Sedat Bozarı ve Yrd.Doç.Dr. Adnan Çetin’inin koordinatörlüğünde 3. sınıf öğrencileri Fatıma Şeyda Akar, Fatima Ataç, Şehnaz Kandemir, Nurhan Çelik ve Tuba Güzel’in başlattığı 30 günlük proje ile birçok aktivitede bulundular. Projeden çok topluma faydalı çalışmalar yapmak istediklerini belirten grup sözcüsü Fatıma Şeyda Akar, özellikle proje paydaşları olan yardım derneği ile hediye sunmayı tercih ettiklerini ve projelerinin devam edeceğini söyledi.

'KIRSAL KESİMDE MADDİ DURUMU MÜSAİT OLMAYAN AİLELERİ SEÇTİK'

‘Çeyiz Sandığı’ adlı proje ile yaklaşık 30 gündür çalışmalar başlattıklarını kaydeden grup sözcüsü Akar, şunları söyledi: “Kırsal kesimde maddi durumu müsait olmayan aileleri seçtik, verdiğimiz bu hediyeler ile sevinçlerini paylaşmanın sevincini yaşadıklarını ve proje sayesinde yardım eli uzatabildik. Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Sedat Bozarı, Yrd.Doç.Dr Adnan Çetin’in yönetiminde ‘Çeyiz Sandığı’ adı altında 5 kişilik grup ile yardıma muhtaç vatandaşlarımıza yönelik çalışmalar başlattık. Projemize KÖY-GEL-DER Köy ve Köy Okullarını Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği bizlere destek verdiler. Bu bağlamda kendilerine teşekkür ediyoruz.”

“PROJEMİZ DEVAM EDECEK”

Projelerinin devam edeceğini kaydeden Akar, “Proje ile birlikte topluma hizmet etme şansı bulduk. Asıl amacımız yardıma muhtaç insanlarımıza ulaşmak, esnaflarımızı ve iş adamlarımızı yardım etmeye teşvik etmektir. Bunu başardığımıza da inanıyoruz. Çünkü birçok esnaf ve iş adamımızla görüşme şansımız oldu. Özellikle Muş esnafımızın bu konuda duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz ve esnaflarımızın bu konuda duyarlı olmalarını yine bekliyoruz. Biz üniversite öğrencileri olarak gerekli yardım ve desteklerin sağlanmasında yine aracı olmaya hazırız. Bizler evimizde yada işimizde mutlu ve rahat bir şekilde yaşarken bilmediğimiz ve çok sayıda insanımız mağdur durumda. Bu konuda herkesin duyarlı olması ve yardımlaşma duygusunun artmasını istiyoruz. Bu projede bizlere yardımcı olan Murat Çaldır, Feyzullah Ateş, Tandoğan Köyü Muhtarı ve Haber49 Gazetesine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.