On güne yakındır soğuk ve yağışlı havanın ardından Antalya Manavgat'ta bahardan kalma günler yaşandı. Güneşli havayı fırsat bilen Manavgatlılar Sorgun Çamlığı'na piknik yapmak için akın etti. Manavgat'a kışın tatile gelen başta Alman olmak üzere Avrupalı turistler Titreyengöl'de doğa yürüyüşü yaptı, plajda şezlonglarda kitap okudu. Bazı Alman turistler de kumsalda şezlonga uzanarak güneşlendi.

Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, Manavgat'ta bir haftanın üzerinde etkili olan soğuk ve yağmurlu havadan sonra güneşin yüzünü gösterdiğini söyledi. Bölgede kışın güneşli gün sayısının fazla olması için Avrupalı yaşlı turistler için cazip bir destinasyon olduğunu belirten Aydoğan, açık olan otellerin de yüzde 35 ile yüzde 40 seviyesinde dolu olduğunu kaydetti.

Avrupalı turistlerin bölgeye güneşlenmek için geldiğini, güneşli havayı görünce otel havuz başı ve plaja gittiklerini belirten Aydoğan, "Turistler güneşli havada plaja giderek güneşlenme ve kitap okumayı tercih ediyorlar. Bugün de çok güzel güneşli bir hava vardı." diye konuştu.

Almanya'da eşi ile 25 günlüğüne Manavgat'a tatile geldiğini belirten Tanya Tetny, güneş yüzünü gösterince Titreyengöl Plajı'na giderek Düsseldorf'tan getirdikleri kitaplardan birini eşi ile birlikte şezlonglarak uzanarak okuduğunu söyledi. Tetny, 43 yıldır düzenli olarak günlük 2,5 saat okuduğunu, okumaya da devam ettiğini kaydetti. Bazı turistler de Titreyengöl kenarında at safari turu yaptı.