Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 11 ayın sultanı Ramazan ayı süresince iftar çadırı kurarak lokma paylaşımı yapacaklarını söyledi.

Manavgatlıları kuracakları iftar çadırında oruçlarını açmaya davet eden Sözen, "Bu duygu ve düşüncelerle çok büyük anlam ifade eden on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının Manavgat halkımız, ülkemiz, bütün İslam alemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyor, vatandaşlarımızın sevdikleriyle Ramazan Bayramı'na erişmelerini diliyorum." dedi.

Sözen, kutlu ay Ramazan'ın toplumsal hayatta birlik, dayanışma, yardımlaşma duygularının egemen olduğu ve bu yönüyle birlik ve beraberliğin güçlenmesine büyük katkı sağladığının altını çizdi. Sözen, Ramazan ayının yaydığı maneviyatın birlik, dayanışma, hoşgörü ve barış ortamına da katkı sağlayacağına yürekten inandığını vurguladı. Ramazan ayını daha rahat, huzurlu geçirmesi ve hizmetlere daha kolay ulaşabilmesi için belediyelerin tüm birimlerini seferber ettiklerini belirten Sözen, şunları kaydetti: "Bu kapsamda, zabıta ekiplerimiz artması olası dilencilik olayları karşısında gerekli tedbirleri aldı. Ekiplerimiz şikayete bağlı kalmaksızın gıda ürünleri satışı yapan yerlerin denetimlerini gerçekleştiriyor. Vatandaşlarımız 153 Alo Zabıta hattını arayarak gıda denetimi veya ihtiyaç duydukları hizmetleri talep edebileceklerdir. Ramazan ayı boyunca yoğunlaşan yardımlaşma ve dayanışmanın tüm yaşantımıza yayılmasını ve kimsenin yardım almaya ihtiyaç duymadan, muhtaç olmadan rahat bir yaşam süreceği bir dünya düzenine özlem duymamıza rağmen Manavgat halkına sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde hizmetlerimiz de devam etmektedir."