Manisa’nın Selendi ilçesinin iki köyünü birbirine bağlayacak olan, yarım asırdır bir türlü yapılamayan köprünün, Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edileceği bildirildi. Mahalleye dönüşen Çampınar ile Dere arasından geçen derenin üzerine yapılacak köprü için çalışmalar başladı.

Çampınar Mahallesi Muhtarı Halil Öz, 1970 yılından bu yana her gelen siyasetçinin kendilerine köprü sözü verdiğini ancak bu zamana kadar yapılmadığını söyledi. Bu derenin iki köyün arasından geçtiğini dile getiren Muhtar Öz, bu zamana kadar yapılmadığı için her iki köyün sakinlerinin sıkıntı yaşadığını ifade etti. Köprü yapılınca yarım asırlık hayallerinin gerçek olacağını belirten Öz, “Büyükşehir Kanunu'yla mahalle statüsüne kavuşan köyümüze, 1970 yılından bu yana gelen her siyasetçi köprü sözü verdi. Verilen sözlerin ardından bir ekip gelir, kireç döker, ölçüm yapar giderdi ancak sözler havada kalırdı.” dedi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün, yerel seçimlerden önce mahallelerini ziyaret ettiğini söyleyen Halil Öz, “Mahallemize destek için gelen Başkan Ergün, traktörle çaydan geçti. Kahvehanede konuşurken bize, köprüyü yapacağının sözünü verdi ancak biz, diğer siyasetçiler gibi olur diye verilen söze inanmadık. Bir gün mahallede sohbet ederken Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş beni aradı. Köprünün ihalesinin yapıldığını ve en kısa zamanda başlayacağını müjdeledi. Ne zaman iş makinelerini mahallemizde gördük ve köprünün yapımına başlanmasına şahit olduk, o zaman hayallerimiz gerçek oldu.” diye konuştu.

Temeli atılan köprünün, kısa sürede tamamlanacağı bildirildi. Maliyeti 900 bin lira olan köprünün uzunluğu ise 113 metre.