Bayramlaşma sonrası ikram edilen şeker geleneği mezarlıklarda da sürdürülüyor. Uzun yıllardır sürdürülen geleneğe göre, Koyulhisar ilçesinde mezarlıkları ziyarete gelenler için şeker bırakılıyor. Gelenek özellikle çocukların mezarlık korkusunu yenmeleri için sürdürülüyor.

On bir ayın sultanı Ramazan’ın ardından bayramda misafirlere şeker ikram edilir, özellikle çocuklar şeker toplamak için birbirleriyle yarışır. Koyulhisar ilçesinde ise ilginç bir gelenek yaşatılıyor. Misafirlere ikram edilen şekerler mezarlıklara bırakılıyor. Mezarlıklara bırakılan şekerler, ziyarete gidenler ve çocuklar tarafından alınıyor.

Kalebaşı Köyü Mezarlığı bu ilginç geleneği uzun yıllardır sürdürüyor. Köyün eniştesi olduğunu belirten Zikri Tek, geleneğin uzun yıllardır devam ettiğini belirterek, köylülerin her bayram mezarlıklara şeker bıraktığını anlattı. Şekerlerin mezarlıklara ziyarete gelenler ve özellikle çocuklar için bırakıldığını aktaran Tek, geleneğin çocukların mezarlık korkusunu atmaları içinde de yapıldığını ifade etti. Ayrıca mezarlara kuşların beslenmesi için yem de bırakıldığını sözlerine ekledi.