Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla Turhal Belediyesi, ilçede bulunan 15 yaşında 50 öğrenciyi Çanakkale'ye gönderdi.

Ellerine kına yakılarak, asker kıyafetleri ile Çanakkale'ye gönderilen öğrenciler için Abdullah Gül Park'ında özel program düzenlendi. Programa İlçe Kaymakamı Fatih Kadiroğlu, Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar, Çanakkale'ye giden öğrencilerin aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşma yapan Kaymakam Fatih Kadiroğlu, Çanakkale'nin gezilmeden tam manasıyla anlaşılamayacağını söyledi. Çanakkale'de üç yıl görev yaptığını anlatan Kaymakam Kadiroğlu, "Ben Çanakkale'de 3 yıl görev yaptım. Oradayken o güzel mekanları doyasıya gezme ve görme fırsatım oldu. Buraları her Türk vatandaşının gezmesi ve görmesi gereken yerler. Geçmişimize sahip çıkmalı, ecdadımızın yaptıklarını öğrenmeli ve gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarmalıyız. Geçmişini iyi ve doğru bilmeyen milletleri geleceğe emin bakmalarından söz edilemez. Ben bu etkinlikte emeği geçen herkesi kutlar, yavrularımıza da iyi yolculuklar dilerim." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar'ın yapmış oldu dua ile Onbeşliler Çanakkale'ye uğurlandı.