Ramazan ayının her günü farklı bir iftar programıyla vatandaşla bir araya gelen Başkan Mahçiçek, en anlamlı buluşmayı down sendromlu çocuklarla gerçekleştirdi. Down Sendromlu Çocuklar ve Aileleri Yardımlaşma Derneği üyelerine iftar veren Başkan Mahçiçek, Onikişubat Belediyesi olarak engelli vatandaşların beklentileriyle yakından ilgili olacaklarını söyledi.

Yakın zamanda Down sendromlu çocuklar için projeler hazırlayacaklarını ifade eden Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Yani bu çocuklarımızı ailelerine, topluma kazandırmak için Onikişubat belediyesi olarak bir sosyal hizmet gereği bu alanda da çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ama bu alan gerçekten ihmal edilmiş bir alan. Bu ihmal edilmişlikten kurtulmak için dernek üyesi ailelerimizle, arkadaşlarımızla birlikte çalışacağız, projeler üreteceğiz ve onlara hizmet verecek bir yapı oluşturacağız. Önümüzdeki aylarda bu projeyi gerçekleştirip bu durumdaki ailelerimize ve çocuklarımıza Onikişubat Belediyesi olarak hizmet vereceğiz.”

Down Sendromlu Çocuklar ve Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emine Vasfiye Korkmaz'da Başkan Mahçiçek'e kendilerine gösterdikleri yakınlıktan dolayı teşekkür etti. Onikişubat Belediyesi'nin ilgi ve alakasının gelecek için ümit verici olduğunu dile getiren Korkmaz, “Bugün burada Ramazan-ı Şerif'in manevi atmosferinde bir araya geldik. 

Başkanımıza ev sahipliği yapmasından ve bizi konuk etmesinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu ilgi ve alaka, çocuklarımızın yetişmesi ve toplumsal  

Yaşama kazandırılması noktasında büyük önem taşıyor. Başkanımıza misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Korkmaz daha sonra Başkan Mahçiçek'e desteklerinden dolayı plaket takdim etti. Belediye başkan Yardımcıları Fatih Yoğurt ve Nihan Büyükdereli'nin de katıldığı programda, bazı down sendromlu çocukların ebeveynlerine plaket takdim edildi.