Kırşehir'de, Ramazan’ın ilk iftarında vatandaşlar, Cacabey Meydanı'na akın etti. Cacabey Meydanı’nı dolduran yüzlerce Kırşehirli, ezanın okunmasıyla ilk iftarını yaptı.

Ramazan ayı nedeniyle Kırşehir Cacabey Meydanı'nda geleneksel hale gelen iftar yemeği ve sosyal etkinliklerin yanı sıra vatandaşların alışveriş yapabileceği Kırşehir Belediyesi tarafından şehir esnafına tahsis edilen küçük dükkanlar da var.

İlk iftarda evlerine yetişemeyenler, ya da sosyal bir ortamda iftarını açmak isteyenler, Cacabey Meydanı'na akın etti. Bir yardım kuruluşu tarafından organize edilen Ramazan’ın ilk iftarı, Kırşehir Kalesi'nden top atışının ardından hep birlikte yapıldı.

Cacabey Meydanı'nda kurulan yemek dağıtım noktasında vatandaşlar, iftar saatinin yaklaşmasıyla sıraya girdi. Yemekler hazırlanırken vatandaşlar, ezan saatinin gelmesini bekledi. Kırşehir Belediyesi yetkilileri, Ramazan ayı boyunca Cacabey Meydanı'nda sosyal etkinlikler olacağını, şehrin önde gelen iş adamlarının da katkısıyla her iftarda yüzlerce kişiye yemek verileceğini söyledi.