Burdur’da faaliyet gösteren bayan derneklerinden Reyyan Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde görevli gönüllü hanımlar, ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına İstasyon Park'ta kermes düzenledi.

İstasyon Park içinde açık alanda düzenlenen kermese Burdurlu hayırseverler daha ilk günden yoğun ilgi gösterdi. Özellikle öğle arasında öğrenciler, memurlar, çalışanlar ve vatandaşlar Erzurum'un meşhur cağ kebabı, köfte, ev yapımı pasta, börek, dolma çeşitleri, mantı, tatlı çeşitleri yanı sıra, ev hanımlarının el emeği göz nuru ürünlerini satın almak için İstasyon Park'a akın etti. Kermeste misafirlerin çocuklarının eğlenebilmesi için trambolin ve oyuncak bölümü de yer alıyor. Sürpriz hediyelerin yer alacağı ve çekilişlerin yapılacağı kermesten elde edilen gelir, ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak.

Havanın güzel ve kermesin park alanı içinde olmasını fırsat bilen Bağlar Mahallesi sakinlerinden Necdet Yıldız, "İki tane çocuğumuz var. Çocukları parkta eğlenmeleri için getirdik. Ben de eğitim hizmetleri ile meşgul oluyorum. Öğrencileri çok severim. Parkın içindeki kermesin, fakir öğrenciler yararına yapıldığını duyunca, ben de katkıda bulunmak istedim." diye konuştu.

Kermese Ağlasun’dan destek olmak için geldiğini söyleyen avukat Volkan Cansu, "Öğrenciler için yapılan fedakarlıklar, bu dünyada da öbür alemde de karşılıksız kalmaz. Bir insanı sevindirmekten daha büyük bir mutluluk olamaz." ifadesini kullandı.

Kermesi düzenleyen Burdur Reyyan Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Seda Sarı, "Derneğe üye Halise Mete ve Atike Bıçaklı arkadaşımla beraber, Burdur’da eğitim gören, fakir öğrenciler tespit ettik. Bu öğrencilere yardım yapmak onların ellerinden tutmak ve eğitimlerine katkı sağlamak için, bir kermes düzenleme kararı aldık. Eğitime yapılan yatırımın en büyük yatırım olduğunu ve fakir öğrencilerin ellerinden tutmanın da en büyük hayırlardan olduğunu atalarımızdan öğrendik. Pazar gününe kadar açık kalacak kermesimize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Şimdiden bize yer konusunda destek olan başta Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz ve tüm Burdurlu vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Kermesi düzenleyen dernek üyelerinden Atike Bıçaklı da "Öğrenci olmak zor. Hele bir de ailesinden uzak olup da ailesinin durumu iyi olmayanlar için daha da zor. Günlerce harçlıksız dolaşan ekonomik durumu iyi olmayan öğrenciler var. Bizler de dernek üyesi arkadaşlarımızla bu güzel kermesi düzenledik. Burdur halkından isteğimiz, bir hafta sürecek olan bu kermesimize destek için, kahvaltı, öğlen ve akşam yemeklerinden hangisinde vakitleri müsaitlerse yemeklerini kermeste yemeleri rica ediyoruz." ifadesini kullandı.

Kermese katkıda bulunan Burdurlu esnaflardan Memiş Mete, EEğitim için atılan bütün adımlar ülkeye hizmet olarak geri döner. Hanımların bu özverili çalışmaları ile birçok gence sahip çıkılmış oluyor. Bizler de Burdur’daki esnaflar olarak bu tür faaliyetlere destek oluyoruz. Olmaya da devam edeceğiz." dedi.

Işıklandırmanın da yapıldığı Burdur İstasyon Park içindeki kermes, davetlilere gece saat 10.00’a kadar hizmet verecek. Eğitim yararına düzenlenen etkinlik 3 Mayıs Pazar günü son bulacak.