Samsun Valisi İbrahim Şahin, Kuş Cennetinde av yasağının olduğu dönemlerde tüfeğin, tabancanın patlatılmasına müsaade etmeyeceklerini belirtip, "Belki yakından takip eden arkadaşlarımız biliyordur, Jandarma ve polis sivilleşti. Orada bir av yapmaya kalkan veya bir silah patlatmak isteyen insanlar anında yakalanıyor." dedi.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her ay farklı bir ilçede yapılan İlçe Milli Eğitim Müdürleri toplantısı bu ay Bafra ilçesinde gerçekleştirildi. Bafra Öğretmenevinde Samsun Valisi İbrahim Şahin’in teşrifleri ile gerçekleştirilen toplantıya, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, 17 ilçenin Millî Eğitim Müdürleri, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri katıldı. Toplantıda eğitim öğretim faaliyetleri ve okulların son durumları ile 2015 – 2016 eğitim öğretim yılına hazırlık çalışmaları değerlendirildi.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin toplantıda 2014-1015 eğitim-öğretim yılında yapılan çalışmalar ve projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Samsun Valisi İbrahim Şahin ise yaptığı konuşmada Samsun ve Bölgesinde yapılan eğitim çalışmaları ile bilgi verdikten sonra Kuş Cenneti ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şahin, ’’Kuş Cennetini eğitimin içine sokarak çocuklara Kuş Cennetini tanıtmayı hedefliyoruz. Büyük bir kısmı Bafra’da olan Kuş Cenneti diye tabir ettiğimiz yerde biyoloji veya fen bilgisi derslerinin tabiatı, kuşları yada uçan canlılarını ilgilendiren kısmını kendilerine araba tahsis ederek kuş cennetini öğretmenleri hem gezdirsinler istiyoruz. Hem de açık alanda daha modern yöntemlerle eğitim verilsin istiyoruz. Kuş Cennetinin büyük bir kısmı Bafra sınırları içerisinde çok az bir kısmı 19 Mayıs ilçesinde belki yüzde 3 yada 5’lik bir kısmı da Alaçam ilçesi sınırları içerisinde bir alan. Ramsar sözleşmesine göre bu alanımız korunması gereken yerlerden biri, yine basın mensubu arkadaşlarımın yakından bildiğini tahmin ettiğim Kuş Cenneti’nin korunmasıyla ilgili veya burada faaliyet sürdürülmesi ile ilgili de daha yeni bir birlik kuruldu. Bu birlik marifetiyle buradaki faaliyetler, yatırımlar burayla ilgili tasarruflar daha hızlı olacak. Özellikle Ramsar sözleşmesi içerisinde kalan alanda asla konutlaşma yapılamayacak ve izne tabi olacak. Burada yapılabilecek her değişiklik çok yakın bir şekilde takip edilecek. Biz kamera sistemleri kurdurduk Kuş Cennetine, özellikle giriş çıkış kısımlarına ve hele av yasağının olduğu dönemlerde tüfeğin, tabancanın patlatılmasına dahi müsaade etmeyeceğiz. Belki yakından takip eden arkadaşlarımız biliyordur, Jandarma ve polis sivilleşti. Orada bir av yapmaya kalkan veya bir silah patlatmak isteyen insanlar anında yakalanıyor. Çünkü belli yerlere hem görünür hem gizli kameralar koydurduk. Çünkü biz o bölgelerde bırakın silah patlatmayı araç sesine dahi tahammülümüz yoktur. Onun içinde büyükşehir belediye başkanımızla uzun uzadıya konuştuk. Oradaki faaliyetleri belli bir süreye getirdiğimizde belediye başkanımız, kaymakamımız el birliği ile elektrikle çalışan, golf arabası olarak ta bilinen akülü arabaları faaliyete geçecek. İnsanlar arabalarını oraya park edecekler ve her hangi bir motor sesi duyulmayan araçlarla evcil olmayan kuşların ürkütülmemesi için böyle bir yöntem geliştireceğiz. Tabi ki böyle bir ortamda da çocuklarımızın oraları görmeleri hem de böyle bir değerin katkının kendi ilimizde olduğunu öğrendikten sonrada oraya çocuklarımızın marifeti ile sahip çıkacağımız düşüncesi var.’’ dedi.