Sarıçam Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programının ardından Türk tiyatrosunun orta oyunları gösterilerine özellikle çocuklar ilgi gösteriyor.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ yaptığı açıklamada, Ramazan ayı boyunca yapılan bu gösterilerle eski Osmanlı günlerinden bir esinti yaşatmaya çalıştıklarını vurguladı.

İftar programına katılan aileler, oruçlarını açmalarının ardından çocuklarıyla birlikte özel olarak tasarlanmış sahneli TIR'ın önüne kurulan sandalyelerde oyunların başlamasını bekliyor. 'Sarıçam’da Şenlik Var' sloganıyla hareket edilerek, oyunları izleyen aileler ve çocuklara mısır ikramı yapılıyor. Bir yandan mısırlarını yiyen çocuklar bir yandan da oyunları izliyor. Yaklaşık 2 saat süren gösterileri çocuklarıyla izlemeye gelen aileler, kendilerine böyle bir eğlence ortamı sağlayan Başkanı Uludağ’a teşekkür etti.

Başkan Bilal Uludağ ise bu gösterilerin Ramazan boyunca yapılacağını belirterek, “Ailelerin çocuklarıyla birlikte gelip bu gösterileri sonuna kadar ilgi ile izlemeleri bizleri mutlu ediyor. Özellikle çocuklarımızın mutluluğu görülmeye değer ve gülümsemeleri ömre bedel. Oyunların ise tam bir şenlik havasında olması da bir başka güzel." dedi.