Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, şehit ve gazilerin hakkını ödemelerinin zor olduğunu belirtti.
Kocamaz, Mersin Muharip Gaziler Derneği’nin 15. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.
Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, hür ve bağımsız yaşamak isteyen milletlerin, ülkeye göz dikmiş dahili ve harici düşmanlara karşı mücadele etmesi gerektiğini belirten Başkan Kocamaz, “Siz değerli gazilerimiz de bu mücadelenin bizzat içinde yer aldı, birçok arkadaşınız da şehadet şerbeti içti. Şehitlerimizin de, siz değerli gazilerimizin de hakkını, ne yaparsak yapalım tam manasıyla ödeyemeyiz. Bu durumun karşılığı sadece manevi olarak vardır ve bir de toplum içerisinde verilen değerlerle, insanların gönlü hoş edilebilir.” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, her zaman olduğu gibi bundan sonra da tüm şehit ve gazi ailelerine sahip çıkmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Kocamaz, şöyle devam etti: “Siz değerli gazilerimize, yasal çerçeveler içinde yapabileceklerimizin en fazlasını yapma gayreti içinde olacağız. Derneğinizle ilgili konularda, sayın Başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile zaman zaman görüşüyoruz, dileklerini ve şikayetlerini alıyoruz. Amacımız, bundan sonraki süreçte bu şikayetleri en aza indirmek, talepleri de en üst seviyede karşılayabilmektir.".
Başkan Kocamaz konuşmasının sonunda,“Mersin Muharip Gaziler Derneği’nin 15. Olağan Genel Kurulu’nda bulunmuş olmaktan dolayı büyük bir onur duyarken, genel kurulunuzun hem sizler için, hem Mersin için, hem de ülkemiz için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.