Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nda okul öncesi eğitim gören çocuklara yönelik düzenlenen şenliğe kentte eğitim veren 50 okuldan yüzlerce öğrenci katıldı. Çocukluklarını doyasıya yaşayan minik bedenlere, anne ve babaları da eşlik ederek onların bu mutlu anlarını paylaştı. Çalan müzikler eşliğinde öğretmenlerinin gözetiminde oyunlar oynayan çocuklar, babalarıyla birlikte uçurtma uçurup unutamayacakları bir gün yaşadı.

Şenlikte, okul öncesi eğitim alan çocukların diğer çocuklara göre daha başarılı oldukları da bir kez daha ortaya çıktı. Renkli görüntülerin sahnelendiği şenlik kapsamında düzenlenen etkinliklerde başarılı performans sergileyen çocuklar, aldıkları eğitimle geleceğe daha sağlam adımlarla yürüdüklerini gösterdiler. Şenlikte çocukları yalnız bırakmayan İl Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nas, çocuklarla birlikte bu güzel anları paylaşmaktan duyduğu sevinci anlattı. Çocuklarla birlikte velilerin, öğretmenlerin ve tüm okul görevlilerinin şenlikte bir araya geldiğini kaydeden Nas, "Bu güzel havada, güzel çocuklarımızla Türkiye'nin geleceğini güzel bir şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Okul öncesi eğitimin önemini anlatan Nas, "Çünkü 7'sinde ne ise 70'inde odur atasözü bize aittir. Bu noktada küçük çocuklarımıza, eğitim ve öğretim ortamlarını severek, sevdirerek, onları eğlendirerek, Kahramanmaraş'ın geleceğini Türkiye'nin geleceğini şekillendirmek istiyoruz. Katkısı bulunan okullardaki öğretmenlerimize, sevgili öğrencilerimize anne ve babalarına, okul yöneticilerine ve kendi yardımcılarıma canı gönülden teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Nas, okul öncesi eğitime yönelik düzenlenen etkinlikleri bu yıl bir ay içerisine yayarak, bu konuda toplum bilincini geliştirmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi. Keyif dolu dakikalar yaşadıklarını söyleyen öğrenci velileri de, bu tür aktivitelerin artırılmasının çocukları geleceğe daha iyi hazırladığını dile getirdiler.