Siirt Sevgi evleri yetiştirme yurdunda kalan çocuklar ve çalışan personellere yönelik Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlık Merkezi Verem Savaş Birimi Dr. Sezai Demirbaş tarafından ‘Sağlıklı yaşam ve verem’ konulu seminer verildi.

Seminerde Sevgi Evleri bünyesinde bulunan çocuklara sağlıklı yaşamın ve bütün bulaşıcı hastalıkların önlenmesinin en iyi yolunun temiz yaşam ile mümkün olduğu, veremin insanlara bulaşma nedenleri, hastalığın önlenmesi için alınacak önlemler ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verildi. Verem hastalığının dünya ve Türkiye’deki dağılışı hakkında istatistik veriler ışığında bilgi verildikten sonra veremin belirtileri, insanların hangi aşamada bir sağlık kurumuna başvurması gerektiği, veremin insan sağlığı üzerindeki etkisi, başka insanlara bulaşma nedenleri, tedavi aşamaları ve son yıllardaki verem hastalıkları hakkında bilgi verildi.

Dr. Sezai Demirbaş sigara ve uyuşturucu madde kullanımının insanların verem hastalığına karşı direncini azalttığını, verem hastalığına yakalanmamak için kesinlikle sigara ve uyuşturucu madde kullanımından uzak durulması gerektiğini belirterek, alınan tüm önlemlere rağmen hastalığa yakalanan insanların tedavisinin sistemli bir şekilde yapılması gerektiği, hastalığın ilk 15 beş gününde hastanın ayrı odada tutulması ve odanın sürekli havalandırılması gerektiğini ayrıca verem hastalığı ile ilgili tüm tedavi masraflarının ücretsiz yapıldığı, verem hastalığı ile yapılan mücadelede tüm vatandaşların gönüllü olarak katılabileceğini belirttikten sonra çocuklarımızın merak ettiği konulara açıklık getirerek, salonda bulunan tüm personel ve öğrencilere teşekkür ederek semineri sonlandırdı.

Konu hakkında açıklama yapan Sevgi Evleri Müdürü Murat Gündoğdu, çocuk ve gençleri kötü alışkanlıklar konusunda bilinçlenmesi ve temizliğin önemine değinen seminer düzenlediklerini aktarıp, bu gibi seminerlerin toplumun temel taşlarını oluşturan gençlerin ileri ki hayatlarını daha sağlıklı idame ettirmeleri açısından önemli olduğuna dikkat çekti.