Mersin'in Silifke İlçe Müftülüğü cuma günleri sabah namazına gelen cemaate kahvaltılık ve çorba ikramında bulunma geleneği başlattı.

İlk olarak Reşadiye Camii'nde vatandaşlara sabah namazından sonra kahvaltıda simit ve çay ve sıcak çorba ikramında bulunuldu.
Bu uygulama ile cemaate birbiriyle sohbet etme ortamı oluşturulması hedefleniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Silifke Müftüsü Emin Yüksel, "İlk olarak Reşadiye Camimizde beraber olduk. Sabah namazımızı kıldık. Sohbetimiz oldu, gönüllülerimiz imamlarımız kahvaltı. Her hafta cuma günleri bir camideyiz. İnşallah sabah namazı buluşmaları hayırlara vesile olur. Birlik beraberliğe kaynaşmalara vesile olur. İnsanlarımıza sabah namazı teşviki olur. Güzel hoş bir ortam oluyor. Cemaatimizin katılımı da güzel. Vatandaşlarımızda duyarlı bu konuda bundan sonrada etkinliklerimiz, faaliyetlerimiz sabah namazlarında buluşmalar inşallah devam edecek. İmamlarımız bu işe öncülük ediyor vatandaşlarımızda sponsor oluyor, olmak isteyen olursa da onları dahil ederiz. Her cuma Silifke’de farklı bir camide sabah namazından sonra cemaate sabah çorbaları ikram edeceğiz." dedi

Sabah namazı için camiye gelen vatandaşlar, uygulamadan duydukları memnuniyeti ifade ederek, "Her cuma farklı bir camide yapılacak sabah namazı sonrası kahvaltılar birlik beraberlik kardeşlik adına güzel vesileler oluşturur. Namaz çıkışında da sabah kahvaltısı yaptık. Hizmet edenlere, bu hizmete vesile olanlara teşekkür ediyoruz." diye konuştu.