Türkiye, Manisa'nın Soma ilçesindeki faciada şehit olan 301 madenciyi ve çocuklarını unutmadı. “Soma’nın Hayalleri Var” kampanyasına destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehri görmek isteyen 11 madenci çocuğunu ağırladı. Gezi programına katılan çocuklar arasında, ilk defa denizi görenler de vardı. İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda keyifli bir gün geçiren çocuklar, itfaiyeci amcalarıyla da unutulmaz bir tecrübe yaşadı.

YİĞİT’İN HAYALİ İTFAİYECİ OLMAKTI

Soma maden faciasında babalarını yitiren 11 çocuğun dileği İzmir’i görmek oldu. Büyükşehir Belediyesi de Soma, Kırkağaç ve Kınık Elmadere’den aileleriyle birlikte aldığı çocuklar için unutulmaz bir gün hazırladı. Büyüdüğünde itfaiyeci olmak isteyen, Elmadereli 6 yaşındaki Yiğit Ay, Yenişehir’deki İtfaiye Daire Başkanlığı’nda arkadaşları ile birlikte birkaç saatliğine de olsa itfaiyecilik yaptı. Yangın ihbarı alarak araçlara binen minik itfaiyeciler, ATV aracıyla da kısa bir tur attı. Merdivenli itfaiye araçları, çocukların büyük ilgisini çekti. Belediyenin sosyolog ve psikologlarının da yer aldığı gezi, körfez turuyla devam etti. Üçkuyular Vapur İskelesi’nden kalkan feribotla Bostanlı’ya geçen çocukların yüreği, körfezin mavi sularıyla birlikte pırpır etti. İlk kez vapura binen ve ilk kez deniz gören 12 yaşındaki Beray, 11 yaşındaki Talha, 13 yaşındaki Gökhan ve 9 yaşındaki İbrahim’in heyecanı görülmeye değerdi. Gezinin en ele avucu sığmaz çocuğu ise 4 yaşındaki Yağmur oldu. İtfaiyeci olmak isteyen Yiğit’in kardeşi Yağmur’un hayali doktor olmaktı. Neşesi ve sevimli hareketleriyle kendini sevdiren Yağmur’u, gezi boyunca yerinde tutmak pek mümkün olmadı.

Soma’nın çocuklarının İzmir’de en çok hayalini kurdukları ve görmek istedikleri yerlerden biri de Doğal Yaşam Parkı’ydı. Hayvanat bahçesinde öğle yemeğinin ardından ilk durak, fil ailesi oldu. Çocuklar, elma vererek anne fil Begümcan ile Türkiye’de doğan ilk filler İzmir ve Deniz’i besledi. Tropik merkezde ise görevliler, onları 16 yaşındaki boa yılanı ile tanıştırdı. Kırkağaç’tan geziye katılan 20 yaşındaki Kadir Aldemir, Ahu adlı yılanı boynuna alarak cesaretiyle büyük alkış topladı. Diğer çocuklar da korkmalarına rağmen meraklarına yenik düşerek yılana dokunmayı başardı. Lemurlara meyve veren, keçileri ve tavşanları seven çocuklara, çıkışta yaş gruplarına göre hediyeler dağıtıldı.