Ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, barındıkları çadır kentlerde kışı geride bıraktı. Her türlü ihtiyaçları karşılanan sığınmacıların alınan tedbirler sayesinde soğuk havadan etkilenmemeleri sağlandı.
     Yağışlı ve soğuk hava nedeniyle zamanlarının büyük bölümünü çadırlarında geçiren Suriyeliler, havaların ısınmasıyla güneşin tadını çıkarmaya başladı. Bahar, en çok çocukları ve kadınları sevindirdi.
     Yaklaşık 17 bin Suriyelinin yaşadığı Doğukent Mahallesi'ndeki çadır kentte, baharın gelişiyle kendilerini çadırların dışına atan sığınmacılardan bazıları günü çay içerek geçirirken, çocuklar da çeşitli oyunlar oynuyor. Çocukların eğlenceli oyunlarına kimi zaman aileler de katılıyor.
     Çadır kentten sorumlu Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış öncesi yapılan çalışmalarla çadır kentte herhangi bir problemle karşılaşmadıklarını belirtti.
     Misafirlerin yazı da sorunsuz ve sıkıntısız şekilde atlatmaları için gerekli önlemleri alacaklarını ifade eden Akkoyun, şöyle devam etti:
     "Havaların ısınmasıyla çadır kentte hareketlilik biraz daha arttı. Soğuktan dolayı dışarıya çıkamayan misafirlerimiz kendilerine ayrılan bölümlerde güzel havayı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyor. Özellikle çocuklar oyun oynayarak vakit geçiriyorlar. Onların mutlu olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz."
     Akkoyun, Suriyeli sığınmacıların sıcaktan etkilenmemeleri için de her çadıra birer vantilatör dağıtacaklarını sözlerine ekledi.
     Suriyeli Safran Aslan da havaların ısınmasına sevindiklerini söyledi. Türk yetkililerinin kendilerine her türlü desteği sağladığını anlatan Aslan, "Ülkemizden uzakta baharı karşıladık. Tek düşüncemiz Suriye'de barışın sağlanması ve yaşadığımız topraklara dönebilmek. Burada baharı yaşıyoruz ama asıl dileğimiz ülkemizde de 'bahar havası'nın oluşması" diye konuştu.
     Suriye'nin İdlip kentinde bir televizyon kanalında çalışan Esma Essabbah ise Türkiye'nin yardımlarıyla kışı çok rahat geçirdiklerini dile getirdi.