Dernek Başkanı Seyfi Moroğlu, yeni yönetmelikle birlikte sürücü kurslarındaki bir çok uygulamanın değişeceğini belirtti.

Moroğlu, son yıllardaki yapılan düzenlemeler sonucu kurslardaki şartların her geçen gün ağırlaştığını ifade ederek, "Dernek olarak amacımız kurslarımızda en iyi şekilde eğitim verebilmektir. Şu anda kursiyer arkadaşlarımızın hiç birisi trafiğe çıkacak duruma gelmeden ehliyet alamıyorlar" dedi.

Ehliyet almak isteyen kursiyerlerin (B) sınıfı ehliyeti aldıktan 3 yıl sonra diğerlerine müracaat edebileceğini anlatan Moroğlu,  uygulamanın motosikleler içinde geçerli olduğunu aktardı.

Kahramanmaraş'taki kursların Avrupa standartlarında eğitim verdiğini dile getiren Moroğlu, 2015 yılı Ocak ayı itibariyle stajyer ehliyet uygulamasının başlayacağını ve şartların dahada zorlaşacağını vurgulayarak, yeni uygulamanın yürürlüğe girmesiyle birlikte 3 kırmızı ışık, 3 hız ihlali ve alkollü araç kullanımı durumunda adayın ehliyetinin iptal edileceğini söyledi.

Moroğlu, daha önceki dönemlerde ehliyeti almaya hak kazanan ancak kurslarından sertifikalarını almayan vatandaşların zaman kaybetmeden dosyalarını almasını aksi takdirde 201 yılı Ocak ayı itibariyle iptal edileceğini sözlerine ekledi.