Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programı Boyabat Kalebağı Tesisleri’nde yapıldı. Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nuh Tandoğan, Boyabat Belediyesi'nin izin vermemesi nedeni ile 2 yıldan beri kuramadıkları iftar çadırını tekrar kuracaklarını ve bunu geleneksel hale getireceklerini vurguladı.

Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nuh Tandoğan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar programına yönetim kurulu üyeleri, odaya kayıtlı üyeler ve çok sayıda işadamı katıldı. İftar programında konuşan Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nuh Tandoğan, Boyabat Belediyesi'nin müsaade etmemesi ile 2 yıldan beri kuramadıkları iftar çadırını tekrar kuracaklarını ve bunu geleneksel hale getireceklerini söyledi. Tandoğan yaptığı konuşmada, şunları kaydetti: "2 yıldır çadırda yemek veremiyoruz. Bu konuda mağdur olan vatandaşlarımızın olduğunu düşünüyorum. Boyabat Belediyesi kendisi iftar verecek diye çadır kurmamıza 2 yıldan beri müsaade etmiyor. Belediye, her mahalleye bir gün olmak şartıyla Ramazan süresince 8 defa yemek veriyormuş. Bu bize aykırı. Ramazan boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşın her gün karnı doymalı. Allah nasip ederse gelecek Ramazan ayında Boyabat’ın merkezine iftar çadırımızı tekrar kurup, ihtiyaç sahiplerine ve vatandaşlarımıza her akşam iftar yemeği vereceğiz. Ve bunu da gelenekselleştireceğiz."

Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası geçmiş Ramazan aylarında sürekli iftar çadırı kurup ihtiyaç sahibi ve vatandaşlara iftar yemeği veriyordu. Boyabat Belediyesi geçen yıldan beri iftar programlarını kendilerinin yapacağını belirterek, Sanayi ve Ticaret Odası’nın iftar çadırı kurmasına müsaade etmemişti.