9 12 Aralık 2010 tarihleri arasında gerçekleşen Travel Turkey İzmir 2010 Turizm Fuar ve Konferansı açılışı K.K.T.C Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla gerçekleşti.

Özellikle uluslararası ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği fuara 20 ülkeden 500'ün üzerinde firma katıldı. Valiliğimiz koordinasyonunda; İl Özel İdaresi, Kahramanmaraş Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Turizm Altyapı Birliği, Turizm Acenteleri, Oteller ve El Sanatı üreticileri tarafından açılan stantta, ilimizin kültür ve turizm değerlerinin bütün yönleriyle tanıtımı gerçekleştirildi.

Son yıllarda turizm alanında başarılı bir hamle başlatan Kahramanmaraş standı, fuar süresince yaptığı etkinliklerle ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti. Fuar alanında misafirlere Maraş dondurması, tarhana, fıstık ve fıstık ezmesi ikram edildi. Fuar açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Kahramanmaraş standını ziyaret etti.

Bakan Günay'a, Kahramanmaraş'taki turizm çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Kahramanmaraş Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Güngör, Kahramanmaraş Valiliği öncülüğünde turizm yatırımlarının devam ettiğini, Kahramanmaraş'ta ortaya çıkan Germenica Antik kentine ait taban mozaikleriyle ilgili kazıların devam ettiğini söyledi.

Stantta ağaç oymacılığı yapmakta olan bir ustayı da ziyaret eden Bakan Günay, ağaç oyma işinin nasıl yapıldığı konusunda bilgiler aldı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst'ün satırla kestikleri dondurma şov büyük ilgi çekti. Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır tarafından hazırlanan bakır işlemeli vazo, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Servet Güngör aracılığıyla Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'a hediye edildi. Kervan pastanelerinin Alpedo Markası ile yapmış olduğu dondurma showu, El sanatları ustalarımızdan ağaç oyma ustası Halil Maraşlıoğlu, Yemeni ustası Hüseyin Kopar, Bakır Ustası Arif Bilici ve simsırma ustası Aysun Ciğerin yapmış olduğu sunumlarla Kahramanmaraş standı görsel bir şölene dönüştü.

Ayrıca ilimizin yöresel tatlarının da tanıtımı yapıldı. Fuara Kahramanmaraş Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Güngör, İl Genel Meclis Başkanı Ramazan Okumuş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, İl Özel İdaresi Kültür Şube Müdürü Ahmet Koçak, Kahramanmaraş Belediye personelleri ve firma yetkilileri katıldı. Kahramanmaraş Standı Ödül aldı. İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen Travel Turkey İzmir 2010 Turizm Fuar ve Konferansı kapsamında yaklaşık 20 Ülke 500 firmanın katıldığı fuarda, Hannover Messe International İstanbul ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından Kahramanmaraş Standı Ödüle layık görüldü. Düzenlenen ödül töreninde; 8 stant özel ödüle layık görülürken, 3 stant da mansiyon ödülü aldı.

Buna göre; En Aktif Stant Ödülü'nü Kahramanmaraş, En Otantik Stant Ödülü'nü Kastamonu, En İyi Stant Gösterisi Ödülü'nü Amasya, En Yenilikçi Stant Ödülü'nü Karacadağ Kalkınma Ajansı, En İyi Promosyon Ödülü'nü Bodrum, En Çarpıcı Stant Ödülü'nü Çeşme, En Büyük Stant Ödülü'nü Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, En Estetik Stant Ödülü'nü Adam&Eve stantları alırken, Suriye, Swiss Otel Grand Efes ve Jolly Tur mansiyon ödülüne layık görüldü. [