Atatürk'ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ni kabul etmesi sebebiyle Atatürk'ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılından beri her 24 Kasım'da Öğretmenler Gününü kutluyoruz.

       Öğretmenlik, toplumumuzdaki en saygın, en kutsal görevlerden biri ve insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmen ise bilgisi, erdemi ve çağdaş düşüncesiyle çevresini eğiten, aydınlatan, her yönüyle çevresine örnek olan, çocuk ve gençlerimizin yarınlara hazırlanması gibi güç, ancak o ölçüde anlamlı bir görevi üstlenen müstesna bir şahsiyettir. Toplumsal gelişim sürecine hız kazandıran ve yeniliklerin özünü oluşturan reformlar, tarih boyunca dinamik eğitimci kadronun eseri olarak ortaya çıkmıştır. Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olabilir. Eğitim sorunlarını çözen uluslar; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo ekonomik alanında da kalkınmış ve ilerlemiştir. Unutulmamalıdır ki, kalkınmanın temel şartı eğitim ve öğretim, en yüce yatırım ise insana yapılan yatırımdır.

        Bu duygu ve düşüncelerle bizlerden geleceği devralacak yavrularımızı sevgiyle yetiştiren öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü kutluyor; görevi başında şehit olmuş ve ebediyete intikal etmiş şehit öğretmenlerimize Allah'tan rahmet, yıllarca hizmet ettikten sonra emekliye ayrılmış öğretmenlerimize sağlık ve huzur dolu bir hayat, mesleğine yeni başlamış öğretmenlere de başarılar diliyorum.