'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' kapsamında Yozgat Halk Sağlığı Müdürlüğü toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediği sağlıklı yaşam yürüyüşlerine devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanlığı’nın Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında Yozgat Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Kent Park Sosyal Tesislerinde düzenlenen yürüyüşte halk sağlığı personeli sağlıklı yaşam için yürüdü.

Yozgat Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Akif Karaarslan, yaptığı açıklamada sağlıklı yaşam ve obezite ile mücadelede günde en az mutlaka yarım saat yürümenin çok faydalı olacağına dikkat çekti. Dr. Karaarslan, "Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanlığı’nın Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında 2014 yılı Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı ilan edilmiş bulunmaktadır. Fiziksel hareketsizliğin azaltılabilmesi için Sağlık Bakanımızın talimatları ile belirli günlerde yürüyüş etkinliği düzenlenmektedir. Sağlık personelimizin de katılımı ile bugün yürüyüşümüzü yaptık.” dedi.

Sağlık açısından yürümenin çok faydalı olduğunu vurgulayan Dr. Karaarslan, “Dünyanın en büyük sağlık sorunlarından biri olan obezite kanser başta olmak üzere diyabet, kalp hastalıkları,yüksek tansiyon, karaciğer yağlanmaları, felç, psikolojik sorunlar gibi daha pek çok hastalığa sebep olabilmektedir. Obezite ile mücadelede en etkili yöntemlerin başında beslenme ve fiziksel aktiviteleri gelmektedir. Fiziksel aktivitenin sağlığı koruyucu ve geliştirici etkisinin görülebilmesi, günlük aktivitelerle beraber planlı, tekrarlı ve düzenli fiziksel aktivite yapılmasıyla mümkündür. Yürümenin sağlık açısından çok faydaları vardır. Bu bakımdan Her gün mutlaka en az 30 dakika yürüyelim." diye konuştu.