Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri Ramazan öncesinde 15 ilçede denetimlerini arttırdı.

Zabıta ekipleri, vatandaşların Ramazan ayında güven içerisinde sağlıklı bir ortamda alışverişini yapabilmesi ve sağlıklı gıdalar tüketebilmesi adına bütün ilçelerde denetimlerini sürdürüyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki gıda mühendisleri nezaretinde tatlı imalathaneleri, pastaneler, fırınlar, lokantalar gibi imalat ve satış yerleri, veteriner hekimlerin kontrolünde de kasaplar ve mezbahaların denetimi yapılıyor.

Zabıta Daire Başkanı Edip Kadıoğlu, “Vatandaşlarımızın Ramazan ayında huzurlu bir şekilde sağlıklı gıdalar tüketebilmesi için rutin yaptığımız denetimleri arttırdık. Hatay genelindeki tüm mezbaha ve sebze-meyve hallerini denetleyip gerekli tedbirleri alıyoruz. Ekiplerimiz 24 saat görevinin başındadır. Vatandaşlarımızın huzurunu ve sağlığını bozacak faaliyetler içerisinde olanlara müsaade etmeyeceğiz. İşgal, gürültü, çevre kirliliği, kaçak et kesimi, sağlıksız ortamlarda üretim gibi nedenlerle kurallara uymayan işletmelere Kabahatler Kanunu’na istinaden ceza kesiyoruz.” dedi.