Adana Özel Burç Vural ve Üçgül liseleri Adana’yı temsil ettikleri Okullararası Türkiye Masa Tenisi Şampiyonası'nda erkeklerde ikinci ve kızlarda ise dördüncü oldu.

13-15 Ocak tarihleri arasında Antalya’nın Kemer ilçesinde organize edilen liseler arası kız-erkek masa tenisi Türkiye Şampiyonası’nda Özel Burç Vural Lisesi erkeklerde 2., Burç Üçgül Lisesi de kızlarda 4. olarak büyük bir başarıya imza attı.

19 erkek, 19 kız olmak üzere toplam 38 şehrin en iyi takımlarının katıldığı şampiyonada, ilk 2 günde bulundukları gruplarda yer alan takımları mağlup ederek grup lideri olan Burç Vural ve Üçgül liseleri böylece bir üst tura katılma hakkını elde etmiş oldu. Bir üst turda da rakiplerini mağlup eden Adana ekibi finale kaldı.
Oldukça çekişmeli geçen final maçında rakibine son dakikalarda mağlup olan Burç Vural Lisesi turnuvayı Türkiye 2.si olarak tamamladı. Burç Üçgül ise çeyrek final eleme maçlarında Fenerbahçe’ye yenilerek Türkiye 4.sü oldu

Burç Vural Liseleri Beden Eğitimi Öğretmeni Erhan Gürgiç, Türkiye Şampiyonası’na hem kızlar, hem de erkekler olarak katılmanın çok önemli olduğunu söyledi. Öğrencilerinin turnuvada elinden gelen tüm çabayı sarf ettiğini belirten Erhan Gürgiç, “Türkiye genelinde düzenlenen şampiyonada Adana’yı en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyorum. Adana’ya 2 kupa ile dönmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri de Türkiye Şampiyonası’nda büyük başarı elde eden öğrenci ve öğretmenlerini tebrik ederek Adana’ya 2 kupa kazandırmanın haklı gurur ve onurun yaşadıklarını söyledi. Hem kızlar hem de erkekler kategorisinde Adana’yı temsil etmenin çok büyük bir başarı olduğunun altını çizen Sözeri, “Bu yıl elde etmiş olduğumuz bu başarıyı gelecek yıllarda daha da ileriye taşıyacağız. Hedefimiz gelecek yıllarda Türkiye birincisi olmak.” diye konuştu.