Malzemeler :

-1 adet tüm tavuk
-Yarım kilo un
-Tereyağı
-Pulbiber,tuz
-Domates Salçası
-Nane
-3-4 diş sarımsak

Tarifi :

Bugün sizlere ünlü Çerkez yemeği olarak bilinen ama aslında Osmanlı mutfağından Çerkez kültürüne giren ve ülkemizde Kırniş,Gırniş,Gınnış,Cirdıngiş veya Cırdıngış isimleriyle anılan yemeğin tarifini vermek istedik. Dilerseniz hemen tarifimize geçelim.
  
Öncelikle bir tencerede 1,5-2 litre suyun içerisinde tavuğu parçalayıp haşlayın.Haşlandıktan sonra tavukları suyundan çıkarın ve soğumaya bırakın.Ardından tavuk suyunun yarısını büyük bir tencereye kattıktan sonra üzerine yarım litre kadar daha saf su ilave edin.Bir taraftan hamur kabında da hamurunu yoğurun.Kulak memesi kıvamına gelince 15-20 dk kadar bir yerde dinlendirin.Dinlendirdiğiniz hamurdan parçalar alarak merdane yardımıyla açın ve şeritler halinde kesin.Bu şeritleri yüzük parmağı kalınlığına yuvarlayarak getirin 2 parmak kalınlığı eninde kesin. Şimdi hamurun üzerine basıp yuvarlayarak inceltin, unlanmış tepsiye dizin.Daha tencerede hazırladığınız suyu kaynamaya bırakın.Tuz ve 1,5 kaşık sıvı yağı ilave edin ve hamurları içine atın ve haşlayın.Hamurlar hazırlanırken bir yandan soslarını hazırlayın.Sarımsakların kabuklarını aldıktan sonra rendeleyin.2-3 yemek kaşığı kadar tereyağını eritip rendelenmiş sarımsağın üzerine ilave edin.Domates salçası pulbiber ve nane ekledikten sonra biraz karıştırın.Üzerine 2 kepçe tenceredeki kaynamış tavuk suyundan ilave edip biraz daha karıştırdıktan sonra sosunuz hazır.Servis tabağına haşlanmış hamurları ve üzerine de didilmiş tavuk etlerini ilave edip sosunu da üzerine gezdirin. Servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.