Sebzelerin ve baharatların etkili uyumu , kuzu etinin lezzeti birbirine karışınca ortaya bu mükemmel tat çıkıyor. Kahramanmaraşlı ustalar böyle bir lezzetin olmadığını iddia ediyorlar . Önce yapıp deneyelim . Bakalım haklılar mı ?

Malzemelerimiz nelerdir

1 kg kuzu eti ( Bu yemek kesinlikle kuzu etinden yapılmalıdır .Kuzu etinin özelliği çabuk pişmesidir . Dana etinden de yapabilirsiniz ama et geç pişeceği için sebzeler yanabilir. Aynı zamanda gerçek lezzetini yakalayamayabilirsiniz. )
Yarım kg arpacık soğanı ( Arpacık soğanı : küçük küçük olan soğandır)
1 kg domates
100 gram kuyruk yağı
250 gram yeşil köy biberi
250 gram kırmızı biber ( Maraş biberi )
10-15 orta boy sarımsak
Terayağı ( Arzuya göre katılır , etiniz yağlıysa gerek kalmayabilir )
Baharatlar : Kırmızı pul biber , kırmızı toz biber , kekik,karabiber , tuz

Yapılışını anlatalım 

Eli böğründe

Bu yemekte görsel sunum da ön plandadır. Domatesler,biberler,soğanlar,sarımsaklar ve et uyum içinde yerlerini almalıdır. Malzemeler arasında kuzu eti olmasına dikkat edelim demiştik . Bu yemeği lezzeti veren kuzu etidir. Maraşlı ustalar kuzunun kol etinden yaparlar . Etimizi kuşbaşı şeklinde doğruyoruz tepsimize yerleştiriyoruz. Domatesler 8 parçaya bölünerek ,soğanlar ( arpacık soğan olduğu için küçükler ) kabuğu soyulup bütün halinde,biberler ise 3-4 parça halinde doğranarak yerleştirilir. Ortaya sarımsaklar konulur. Etin üzerine kuyruk  yağı eklenir.Baharatlar ve tuz üzerinden serpiştirilir.Fırına pişirmek üzere verilir. Evimizdeki elektrikli fırında pişireceksek 180 derecede yarım saat yetecektir.