Malzemeler: 

300 gr dana kıyma 
10 adet  patlıcan 
2 su bardağı pirinç 
3 adet soğan 
1 adet domates 
1 demet  maydanoz 
1 tatlı kaşığı biber salçası 
1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı: 

2 su bardağı pirinç tuzlu sıcak suyla ıslatılır. Patlıcanlar kabuklarıyla bereber enine yarılır ve sandal gibi içi  çıkartılarak kararmamaları için tuzlu suya atılır. Patlıcan içleri küp küp  doğranır. 3 adet soğan küçük küçük doğranıp sıvı yağda diriliğini kaybedene  kadar kavrulur. Kavrulmaya devam eden soğanlara 300 gram dana kıyma eklenir.   Süzülüp yıkanan patlıcanlar kızgın yağda kızartılır.

Pirinçler ve 1 adet  küçük küçük doğranan domates suyunu çeken kıymaya eklenir. 1 tatlı kaşığı biber  salçası katılan kıymalı iç, 2 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberle lezzetlendirilip maydanozlar eklenir. Harmanlanıp ocaktan alınır ve kızarmış patlıcanların içlerine doldurulur. Patlıcanlar fırın tepsisine dizilir. Kalan  kıymalı harç patlıanların arasına yerleştirilir. Karnıyarıkların üzerine  çıkmayacak kadar su dökülür ve tepsinin ağzı folyoyla kapatılarak ağır ateşte  pişmeye bırakılır. Pilavlı Karnıyarık servise hazırdı